hmm, verkar gå troll i grejjerna för dig.
Själv är jag sugen som fan på två likadana kvarnar hemma, K3:an står högt i kurs.
Dock förväntar jag mig ett ramaskri från den icke kaffedrickande delen av familjen om jag skulle presentera den briljanta iden att köpa två nya kvarnar för 8800
anyhow så ser jag fram mot din rapport.
hmm, verkar gå troll i grejjerna för dig.
Själv är jag sugen som fan på två likadana kvarnar hemma, K3:an står högt i kurs.
Dock förväntar jag mig ett ramaskri från den icke kaffedrickande delen av familjen om jag skulle presentera den briljanta iden att köpa två nya kvarnar för 8800
anyhow så ser jag fram mot din rapport.
Vanligast felet man gör med Compaken är att man ändrar inställningen för mycket varje gång. Espresso-skalan ligger på ca 1 cm fram och tillbaka från det grövsta till det finaste. Att göra större ändringar än två mm i taget blir inte bra, förutsatt att man ligger någorlunda rätt från början.
En annan sak är, som på alla konsumentkvarnar, att lite kaffe är kvar i loppet efter avslutad malning. När man sedan ändrar inställning så får man lite kaffe av den gamla inställningen innan det nya kommer..
Så kort och gott: Gör små små justeringar av malgrad och kasta bort de första grammen som kommer ut om du ändrat inställning. Man behöver alltså inte kassera något kaffe när man väl hittat rätt inställning, utan bara när man labbar...
Om du väl "chokat" maskinen skulle jag tagit ur den övre malskivan och dammsugit/rengjort. Du spar många misslyckade skott om du gör det...
Jag visste inte att man kunde "shoka" själva maskinen när man är på inställning 35, är ju en bit ner till 0 (enl. skalan i alla fall).
Tack för tipset, jag ska prova det ikväll då, med mikrojustering. Men enl. vad jag provat nu så är det antingen på tok för grovmalet el. inget kaffe ut kvarnen alls, följt av ett mycket skumt ljud ifrån kvarnen.