Café Textil öppnar igen! (och stänger)

Molarin

Well-known member
På fredag kl 10 slår STUKs café-in-shop upp portarna igen. Ny barista bakom spakarna och ny böna i kvarnen. Kanske kommer vi äntligen att få ett bra ställe till i Borås. Hoppas hoppas!

Eftersom det kommer att bjudas på J&N Bella så kan vi väl även hoppas på ett något bättre utbud av "köp med hem-bönor" i stan.

Längtar till fredag.
 

Molarin

Well-known member
lupoo sa:
Hoppets låga har åter tänts!!! Må den ej dränkas i sur espresso ;)

Absolut inget dränkt hopp! "Nya" Textil placerar sig med lätthet på Borås topp 2-lista. (Tidigare låg Wayne´s på andra plats, då förstår ni vilket svart hål Borås är på kaffekartan.)

I dag blev det en macchiato. Rund och fyllig, aningen fruktig. Fint extraherad, lagom varm och riktigt god eftersmak.

Bella är en favorit hos mig bland 100% arabica-blandningarna.
 

andreas

Member
STUK Manufaktur kommer denna gång själva driva Textil Café by STUK. Adam som enligt uppgift ska stå bakom spakarna har tidigare jobbat på STUK Manufaktur och har senaste veckan hängt på da Matteo i Gbg för upplärning.
Konceptet på den nya driften av caféet kommer i mångt och mycket likna det gamla, men också många nya influenser från da Matteo.

Det är bara att önska Adam lycka till och hoppas på många fina nya koppar i Borås!
Jag kommer lätt att hänga där, när jag inte är på mitt lilla jobb...
 

DavidHarris

New member
Jag var där idag för 2a gången sedan som öppnade igen, kaffet var bra. Jag gillar den 100 % arabica blandingen och jag gillar den halv-beska eftersmaken, dock skulle det inte sitta fel med en robusta i smaken och lite bättre och mer creama. Jag prövade 1 st enkel espresso, deras mezzo och en latte. Adam har lärt sig snabbt hur en kaffe ska göras bakom maskinen och levererar sköna produkter produkter, gå dit och testa!
 

Lars

Well-known member
Efter att ha druckit mycket Bella på under en period på Solde, så kom jag fram till att den smakade blodapelsin och grapefrukt, ev blodgrape. Det var nog efter att Kaffemannen hade gjort mig uppmärksam på att 5 Estate smakade Gin & Tonic. Detta blir extra tydligt med en liten gnutta socker.
 

lupoo

Well-known member
Var idag inne och provade en enkel. Blev både nöjd och glad :lol: :lol: .
Den enkla var något för "lång" men med fin crema, härlig syra och en trevllig eftersamak att bära med sig ut. Blev även serverad en lite skorpa, halvt chokladdoppad till kaffet (den tycke barnen om).

Jag gav baristan beröm för "bra kaffe", han såg ut att uppskatta berömmet. Jag återkommer säkert hit för mer kaffe.
 

Molarin

Well-known member
Nu har de haft öppet en månad och det är inte många dagar de sluppit mig som gäst... ;)

I dag fick jag en (egentligen tre, var där två gånger) Mezzo av Ingrid. Bella blir riktigt bra något överdoserad och med lång extraktion. Mjölken fick hon till också på åtminstone två av dem.

Adam är stabil vid maskinen! David Harris (några inlägg upp) jobbar där också ibland, bra kaffe men träna på skumningen, David!

Synd att Ingrid ska blanda hallon i varenda bakverk, de ser så goda ut! ;)

Funderar på att praktisera där nån dag. Tar med kamera, dator och live-uppdaterar isåfall! :)
 

Molarin

Well-known member
Nu har de bommat igen... igen.

Men! Kaffeakademin har ny ägare och ny maskin. Om man bara kan få snubben att ha handtagen varma i maskinen så kan det nog nli bra.

Monteriva Marche körde han när jag var där.
 

lupoo

Well-known member
Textil:Hmm.. Det var ju :(

Kaffeakademin:Kan ju bara bli bättre, sist jag "råkade" gå dit gick det inte ens att dricka upp...

Får gå och testa (och påminna om handtagen om det behövs;)).
 

Forumstatistik

Trådar
14,964
Inlägg
157,895
Medlemmar
19,573
Senaste medlemmen
jh
Topp