Bra malt nybörjarkaffe

Desp

New member
Hejsan,
jag har precis köpt en Gaggia Classic och undra om det finns något lämpligt "större" märke som man kan ha som övningskaffe innan man har lärt sig hur man gör..

Det skall helst finnas i vanliga matvarobutiker och det skall vara malt.

Mikael
 

rainman

Active member
Du kommer inte kunna med något kaffe som finns i en vanlig sk. närbutik kunna lära dig maskinen eftersom de färdigmalda som finns är oftast för grovt malda för att funka.
Köp i såfall kaffe hos en kaffehandlare som mal till dig.
Men bäst av allt är i slutändan en egen kvarn :D
 

TheJaff

Well-known member
FWIW .. Musettis färdigmalda från Willys funkade hyfsat för mig när jag precis fått hem min maskin. Bättre än Lavazzas färdigmalda iaf och billigare.
 

Dante

Well-known member
prova i alla fall

Hej. Lavazzas svarta burkar som finns i vanliga butiker kan väl knappast vara för grovt. Däremot är det inte speciellt gott tycker jag. Zoegas Palazzos är däremot väldigt gott men kanske lite för grovt. Kostar 25:- att pröva.
 

TheJaff

Well-known member
Zoegas (har dom fler än ett färdigmalet espressokaffe? isåfall vet jag inte vilken jag provade) var definitivt för grovmalet för att jag skulle lyckas med det..
 

treefinger

Well-known member
Re: prova i alla fall

Dante sa:
Hej. Lavazzas svarta burkar som finns i vanliga butiker kan väl knappast vara för grovt. Däremot är det inte speciellt gott tycker jag. Zoegas Palazzos är däremot väldigt gott men kanske lite för grovt. Kostar 25:- att pröva.


Jo, Lavazzas svarta burkar är på tok för grovt. Du har dina 6 cl, för en dubbel på ungefär 6 sekunder. Det är inte speciellt vettigt.
 

Dante

Well-known member
Zoegas

Ja. Dom har ett kaffe som är förpackat i påse som det bara står Zoegas Espresso på undernamn Del Casa. Detta är rätt så kärvt att dricka.

Sedan har dom ett kaffe som är förpackat på burkar både malt och i bönform. Det kaffet är helt ok.

Men som sagt det är grövre i sin struktur än riktigt finmalt men det funkar i min Krupsmaskin i alla fall.

Möjligt att ni som har lite bättre maskiner får problem med detta malda kaffe. Själv så tar min Krups på sig rätt exakt 30 sek för att pressa igenom Palazzon så det funkar för mig. Alltid i dubbel form då enkel är för lite kaffe för min koffeinkrävande kropp.

Föresten så kommer min första beställning av Mauro De Luxe hem idag skall bli spännande att prova/Dante
 

niad

Well-known member
Innan jag köpte kvarn så gick jag in på Kahls och bad dem mala som till en "vanlig" restaurangmaskin. Det gick hyggligt, jag fick tampa hårt dock, nästa gång bad jag dem ändra en kvarts enhet på skalan till finare och de höjde på ögonbrynen lite men gjorde som jag ville, samma böna förstås.

När jag körde med detta så hamnade jag rätt nära en vettig malning och fick fin crema. Hade jag inte köpt kvarn så kunde det nog gått att lära sig deras och köpa 250gr i taget med några dagars mellanrum och få till det.

Att hitta färdigmalet vakumpackat som är bra malning och passar måste vara jättesvårt men visst kan man kompensera med tampningen. När man väl har en kvarn så inser man att det inte går att vara utan om man vill ha ut en riktigt bra kaffe, det kan vara små justeringar som gör jätteskillnad.
 

Forumstatistik

Trådar
14,675
Inlägg
155,769
Medlemmar
19,368
Senaste medlemmen
Manglund
Topp