Bli poppis på jobbet!

S

Slane

Guest
Måste klappa mig själv på axeln och säga att jag är förmodligen världens bästa arbetskollega! :)

Har haft min utrustning på jobbet i snart 3 dagar och har gjort alla glada med Latte, Cappu och Espresso till frukost, lunch och eftermiddagsfika.
Alla dricker med stor lycka över att slippa automatkaffet några dagar.
 

knasper

Well-known member
Då måste jag vara världens sämsta kollega:D Jag har haft min gamla (efter uppgraderingen hemma) utrustning i källarpentryt på jobbet i 1 månad och den enda som fått smaka nå't är jag. Dem verkar så jämra nöjda med sitt Selectakaffe så varför skall jag trycka på dem något annat? Snälla, döm mig inte för hårt....:(

/Då går jag ner i min källare, där lever jag sällare, för där har jag kvar min gamla ångmaskin!/
 

Bjarne

Well-known member
2:a versen:

"Jag matar nymalda bönor i den, flushar o glömmer tiden"
"Tar mig en fin - i ångan från maskiiiin" :)
 

knasper

Well-known member
Mmm, fint blir det - om man jämför med alternativet kaffemaskinen (med litet k ;) , ej att förväxla med himmelriket i Götet). Tyvärr har jag nu vant mig vid en viss standard hemma och då skulle jag ju helst vilja det likadant på jobbet. Ligger inte i färdriktningen att ordnas i det närmaste :( .

Jag gjorde ett litet test häromdagen. Jag tog hem lite av fulbönorna från jobbet och tog finbönorna till arbetsstationen. Musetti på Silvia/Rocky hemma vs Mauro de Luxe på enkla Krups/Bosch jobbet - vem vann tror ni?
 

Tallinn

Well-known member
Knasper, det är en riktigt kul utmaning! Jag kan tänka mig att det var ganska jämnt men att de enkla prylarna inte fick ut tillräckligt av smaken ur Deluxen? Poängseger till Silvia?
 

knasper

Well-known member
Helt rätt, Tallinn. Ingen idé att köpa extrafint kaffe om man inte har rätt grejor att laga till det på. Det gick ju att krama ur en riktigt bra shot ur Musetti när dem hamnade i rätt sällskap. Mauro blev "bra kaffe", inte mer. Beror troligen på lite för kallt vatten samt ingen möjlighet att packa som man vill (Cremator på Krupsen). Det skall väl också tilläggas att jag rengjort Krups rejält i förra veckan. Kaffet som, oavsett böna, smakade uselt därefter har nu börjat komma sig. Så idag räknar jag med ett antal åtminstone anständiga Mauroshots intagna i min ensamhet i källaren :)
 

majkeloak

Well-known member
Hur tidsskriver man "servera sig själv och kollegorna anständigt kaffe". Är det under trivselkontot eller?

/Mikael
 

knasper

Well-known member
Missförstå mig nu inte, jag tycker mina vanliga arbetsuppgifter är spännande, stimulerande, utvecklande och allt det där som man skall tycka (jo, jag trivs på jobbet) men finge jag stå vid en riktig maskin och serva mina arbetskamrater med riktigtkaffe så hade nog inte trivselkontot räckt till, där hade jag stått hela dagen :D

Nu kan jag förstå att den som jobbar som barista, som skall prestera oantastbar kvalitet och dessutom tidseffektivt, understundom kan ledsna och kanske kan bli sugen på mitt jobb. "Träffa folk, knappa på datorn, prata i telefon, skriva på papper - kallat vad du vill men det är inte jobb!"

Nä, over & out, nu går jag och tar mig dagens första :coffee:
 
S

Slane

Guest
Vilket misstag, vad de tjötar på mig att ta med den igen! :) Avråder alla till att göra sig till på jobbet !
 

Forumstatistik

Trådar
14,964
Inlägg
157,895
Medlemmar
19,573
Senaste medlemmen
jh
Topp