Bara Vara i örebro

vanhoffen

Well-known member
Trevligt!
Da blir det en svang till bara vara om en 2 veckor nar jag kommer hem efter 4 manaders (kaffefritt) resande.
Lite kaffe har jag anda fatt i mig och det godaste var faktiskt Vietnamesisk arabica serverad i fransk press i Kambodja! Sug pa den
 

Zalve

Well-known member
Tog en sväng för där i går, när lillan hade somnat i vagnen.

De blonda tjejerna måste vara trötta av sommar värmen,, för det tog, vad det som kändes som, en evighet att få beställa.

Tog en liten latte och väntade...
Tjejen som tag beställningen fyllde på mjölk och skummade.
Men då reagerar jag på att ingen espresso är gjord. Hmm.

Får se hur hon häller över lite "slattar" i ett glas.

Kommer då på att 2 kunder innan, så hade nån beställt en liten latte.
Så då använde hon det resterande till min latte,, + nåt annat gammalt.

Jag blev så förvånad att jag inte kom mig för att säga något. :O

Kan det vara så att Bara Vara har det så bra att de inte behöver tänka på sin service utan att det räcker med (i detta fall) blonda tjejer med ett bra utseende och en hyfsad latte-art.

En sak är om vi hade varit 2 st som beställt en liten latte var, samtidigt och fått dessa då.
Men nu hade det gått en bra stund och dessutom så fick jag någon annan slatt oxå.

Bara Vara har jag länge haft som det mer seriösa stället i Örebro, men nu får jag nog kraftigt tänka om.
 

djneo

Well-known member
Bästa kaffet i Örebro?

Idag har jag varit förbi på Bara Vara och tog en dubble Cappu. Måste säga att det är nog bästa kaffet som man kan dricka i Örebro stad, bortsett från hemma hos mig :D

Känns lite jobbigt när man går ut o fikar att det aldrig finns så bra kaffe som man hade önskat säg eller som hemma....

Men Mateus fick till en riktigt bra Cappu, kanske lite syrlig men väldigt god....

Keep up the god work....
 

Zalve

Well-known member
Känns lite jobbigt när man går ut o fikar att det aldrig finns så bra kaffe som man hade önskat säg eller som hemma....

Just det tänkte jag igår, när vi åkte in till stan för just en kopp kaffe.
Det blev "Vardagsrummet" som fick vårt besök.

På tog för varierande resultat på B.V för att jag ska lägga en prioriterat besök dit.
 

Stefan Böna

Mr Microtext
Jag har aldrig direkt upplevt BV som ett ställe med varierande kvalitet. I och för sig brukar jag försöka få mina koppar gjorda av Matteus :blush:

Ok, jag skulle kunna hålla med om skiftande kvalitet, vid närmare eftertanke, men bara inom det utmärkta spektrat. En hel del andra ställen, däremot är ju mer konsekventa: konsekvent mycket sämre.

Vardagsrummet blev jag definitivt inte nöjd med. Någon gång ska jag ge dem en chans till, men det jag drack senast var inte bättre än de flesta andra i Örebro. Inte särdeles bra, alltså...

Vad jag saknar mest med espresso "ute" är den där krämiga konsistensen, samt, givetvis, att bli serverad espresso och inte lungo...

//Stefan (som är lite lätt besviken på utbudet av godtagbara espressohak i stan; kanske bortskämd)
 

Zalve

Well-known member
Espresson kanske de är bättre på.
Även om jag inte vet vem Matteus är, så har jag aldrig fått en kopp gjord av någon manlig barista på B.V.
En latte som är så varm att den inte går att dricka på 5 min och liknande är ingen ovanlighet.
Skillnad på 2cm skumkrona på 2st Latte, som är beställda samtidigt,,

Nu sa jag inte att Vardagsrummet var bättre, men de fick chansen istället för B.V
Cappun var godkänd, bättre än de flesta ställena i stan, även om det som bekant inte säger så mycket.
 

djneo

Well-known member
Har varit på V-rummet några gånger men aldrig provat deras kaffe ska nog ta och gå ditt o prova lite kaffe sorter och se hur de är...:D
 

djneo

Well-known member
Då har man varit på bara vara igen och de levererad en riktigt god cappu tyckte jag denna gång, kanske någon annan böna denna gång för den var mera chokladig mycket bra....

Köp cappu på Bara Vara och ni blir positiva.:cool:
 

Joakim

Well-known member
Kan hålla med om ojämn kvalitet på BaraVara men de är fortfarande bäst i Örebro. Matteus levererar ALLTID, däremot är övrig personal mycket ojämna. Jag "tror" dessutom att det är fler som står vid spakarna nu än tidigare. Detta bidrar säkert till den ojämna leveransen. Jag saknar tjejen med mörkrött långt hår som slutade för ett tag sedan, hon var faktiskt lika duktig som Matteus...

Jag har provat en latte och två cappu på Vardagsrummet vid 3 olika tillfällen och ingen har varit godkänd...Tyvärr är det för få som levererar i Örebro för tillfället...
 

Stefan Böna

Mr Microtext
BV har ju sitt eget kaffe (ConCalma) som är en favorit hos mig. Det är Matteus (ägare och barista; kolla hemsidan (/Om oss/Personal)) själv som tagit fram den blandningen tilsammans med sin rostmästare och det är J&N som blandar och packar den.

Sedan kan det säkert skilja från rostning till rostning och jag vet att Matteus någon gång gjort justeringar av blandningen.

BV har sedan en Mazzer som "gästkvarn". Vad som finns i den kan ju skilja från gång till annan, men i stora kvarnen bör det vara ConCalma. Eller har de bytt?

//Stefan (som inte varit på BV på ett bra tag nu, bara gått förbi dessvärre)
 

djneo

Well-known member
Tyvärr vet jag inte vilken böna det var men smaka mycket mera annorlunda mot för gången denna hade större kropp och var mera chokladig.

Men håller med alla att det är få I Örebro som kan leverera bra kaffe som BV.
 

Zalve

Well-known member
Kan hålla med om ojämn kvalitet på BaraVara men de är fortfarande bäst i Örebro. Matteus levererar ALLTID, däremot är övrig personal mycket ojämna. Jag "tror" dessutom att det är fler som står vid spakarna nu än tidigare. Detta bidrar säkert till den ojämna leveransen. Jag saknar tjejen med mörkrött långt hår som slutade för ett tag sedan, hon var faktiskt lika duktig som Matteus...

AMEN !!

Kunde inte ha sagt det bättre själv,,,, förutom att jag aldrig lyckats får Mr M att göra en kaffe åt mig,, vilket borde vara en prestation med tanke på mina besök.

Vi får väl önska en större utbildningssatsning på baristorna på B.V

Kanske skulle ta och skicka denna tråd till B.Vs mail.


Hittade ingen offentlig mail, men jag gissade lite :)
 

djneo

Well-known member
Bra steg Zalve.... tycker det kan vara bra om de vet vad alla tycker.... Har inte lyckats pricka in någon av sommarjobbarna än men kommer väl kanske snart....
 

Stefan Böna

Mr Microtext
Jahaja...

Så har det BVs ojämnhet drabbat även mig...

Vid två skilda tillfällen nu, så har jag smitit in för ett snabbt skott Rwanda Gatsinga. Ingen av dessa gånger var det Matteus som stod vid spakarna.

Första skottet hade rätt konsistens och smakade bra, väldigt bra, men var fanns värmen? Visst, jag har tjatat om "tungskållare", men det behöver ju inte vara ljummet... Dessutom var skottet väldigt kort draget (vilket inte gör så där himla mycket, men ändå).

Andra skottet var draget betydligt längre. Kanske till och med lite för länge. Jag påpekade för tjejen i kassan att jag gärna ville ha min espresso varm denna gång (det var inte samma tjej som vid första tillfället). På detta svarar hon att det är maskinen som bestämmer temperaturen; inget de kan råda över... :huh:

Jag flikade in att man kanske kunde flusha maskinen lite, men detta föll nog för döva öron...

Smaken då? Nja, det smakade bog standard espresso. Konsistensen fanns där någonstans, men sedan var det inget mer. Inte ett spår av de komplexa smakupplevelserna från tidigare besök fanns att skönja...

Hädanefter, kommer jag alltid att vilja att mina skott ska göras av Matteus. Som Joakim skrev så är BaraVara bäst i Örebro (även hos mig), men fortsätter det såhär så finns det andra som snabbt närmar sig...

//Stefan (som inte fått jobb, men som grävde ett stort hål i hushållsbudgeten och köpte ½ kg Rwanda G idag)
 

djneo

Well-known member
Tycker det är konstig varför de inte utbildar sina anställda lite mera i konsten att göra kaffe:unsure:

Kaffe måste ju vara en av de stora inkomsterna de har, då det kostar väldigt mycket ut mot vad som behövs i inköp.

Tycker det är lite synd som Stefan som tar 2 stycken och de lyckas inte direkt med någon inte bra....:angry:
 

josef

Well-known member
stefan: tempen har nog mer att göra med koppvärmning, flöde och fallhöjd än flushning. men tråkigt med sån stor variation.
 

Stefan Böna

Mr Microtext
stefan: tempen har nog mer att göra med koppvärmning, flöde och fallhöjd än flushning. men tråkigt med sån stor variation.

Tack för input. Jag är inte så hemma på tempstyrning...

Men grejen tyckte jag var att hon sa att man inte kunde råda över maskinens temp; att maskinen själv bestämde. Om det är så kan man ju inte servera espresso jämt. Det går ju inte att säga till en kund att: nej, du får vänta ett tag tills tempen i maskinen gått upp... :huh:

Lite nonchigt att inte säga som (veta hur?) det är. Att inte ha riktigt varma koppar. Det är ju en LaMarzocco, för böveln, som ägs av en utbildad(?) riktig barista. Jag tror inte att Matteus skulle servera en fesljummen kopp... :unsure:

//Stefan (som kommer att undvika epsresso på BV om inte Matteus gör den)
 

josef

Well-known member
Men grejen tyckte jag var att hon sa att man inte kunde råda över maskinens temp; att maskinen själv bestämde. Om det är så kan man ju inte servera espresso jämt. Det går ju inte att säga till en kund att: nej, du får vänta ett tag tills tempen i maskinen gått upp... :huh:

nej precis, låter som att hon inte kan något alls istället... håller med, sök jobb ^^
 

Forumstatistik

Trådar
15,100
Inlägg
158,869
Medlemmar
19,670
Senaste medlemmen
fmark
Topp