Ascaso Dream (2016) no-burn steam wand uppgradering

Estrobeda

Member
Hej, jag är bara nyfiken om någon vet om det går att uppgradera ång armaturen på en Ascaso dream från den gamla stela typen till en sådan som sitter i Ascaso dream One och i så fall, vart man kan leta för att hitta en sådan.

Spontant känns det som att det "borde" gå 🤔.
 

Estrobeda

Member
Jag hittade denna faktiskt. Den har samma dimensioner som det gamla ångröret så det skulle kanske vara värt att prova 🤔. Men det hade varit trevligt att hitta något motsvarande inom eu XD.

 

Mayhem

Well-known member
Om den är lika lång och monterad på samma sätt är det nog bara att byta. Men om din nuvarande arm är stel, har den då verkligen likvärdiga dimensioner? På till exempel äldre Rancilio Silvia (och Gaggia Classic) till exempel med fast arm stack väl gängan till den utanför chassit, men på nyare maskiner där armen är manövrerbar måste gängan sitta mycket längre upp alltså inne i maskinen.

Beroende på hur lång arm du behöver så har jag en isolerad arm över, dock inte med ångpip utan med en sil till en varmvattenkran. Men det går att montera valfri standard kommersiell ångpip på röret.

Själv funderar jag på att göra precis tvärtom, ta bort de isolerade rören. Tycker det är alldeles för dålig fart i ångan på min nuvarande maskin mot min förra och tror det åtminstone delvis har att göra med den mycket mindre diametern på den lilla siliconslangen inne i ångröret.
 

Estrobeda

Member
Mhmm tyvärr efter lite mer undersökning så den gamla modellens ångrör verkar hållas fast med en skruv medans de nyare modellerna som är mer justerbara hålls fast med en mutter.
Det går ju visserligen att byta ut hela ångventilen men det verkar bli rätt dyrt. Över en tusenlapp för en relativt liten bekväm grej.

Jag misstänker att det kommer att sätta käppar i hjulen med att byta till ett stelt ångrör också av samma anledning 🤔.
 

Forumstatistik

Trådar
14,486
Inlägg
154,168
Medlemmar
19,225
Senaste medlemmen
Nossebro66
Topp