Ålder på ALLA

runeo

Well-known member
62, Aeropress i somras, Silvia me PID på senhösten och Giotto Evo i Januari. Snabbt marcherat från pulverkaffet. :)
Eftersom jag brinner så lär jag ha levt länge, än när jag dör! :)
Men espresso med smeksam crema och lite lakrits förädlar livet!
/Rune som diggar Sidamo Kebado Dara mest hitintills!
 

hrbrun

Well-known member
32 i tre veckor till.... kaffe har varit gott rätt länge, men nu är det godare.
shit vad tiden flyger när det är kaffe på tapeten.... Nu är det 34 som gäller...

Vad har hänt under året månntro.... utvecklingen har gott bra framåt, känslan för hantverket har börjat infinna sig. Jag har upptäckt vilken stor skillnad det är mellan olika bönor (doh...!), vikten av färskrostade bönor och glädjen med nakenfilter. Typ. Och så lyckades jag (nästan) att hälla en rosetta igår. ;)

Innan jag får uppdatera den här tråden igen hoppas jag på en ny kvarn (Mazzer?) och kanske en uppgradering av Silvia också. Eller kanske en rost. Shit, det kommer att bli ett dyrt år :)

Jaha, då har det gått ett par år igen. Nu är det 36 som gäller, sen en tid tillbaka... Får väl kalla mig halvstabil espressomakare och mjölkblåsare vid det här laget. Dock finns det en hel del att önska på hällningstekniksidan. Uppgraderingarna har avtagit, vilket förmodligen beror på att det skulle bli ohemult dyrt, och inte sååååååååå mycket bättre, att gå vidare nu. Det står en DCM och en K30 på köksbänken nu för tiden :) har dock börjat fundera på om det är brygg/dropp/press som borde få chansen en period. men det tål att fundera en stund till på...!
 

AX3L

Active member
19 år, börjar om allt går som planerat på Chalmers - civilingenjör inom automation och mekatronik om allt går enligt planerna.

Bra kaffe är en viktig del i min tillvaro och har alltid varit sen jag 15 år gammal började dricka kaffe, är nog lite för kräsen mot vad som kan anses nyttigt men här verkar jag vara i gott sällskap. Tillhör nog den minoriteten här som föredrar svenskt bryggkaffe (svart ofc) framför espresso.
 

Forumstatistik

Trådar
14,732
Inlägg
156,148
Medlemmar
19,401
Senaste medlemmen
Olle1
Topp