Videoten
Well-known member
Eftersom jag är helt ny på det här med att rosta och blanda bönor så försöker jag läsa på så gott det går.
Sitter med gokaffes startpaket och en popcornmaskin.
Har rostat samtliga bönor och provat olika rostningsgrader.
Vissa bönor är goda som dom är andra tycker jag passar okej i blandningar.
Jag har inga tidigare referenser så jag blandar hejvilt på, sitter för tillfället och avnjuter en presskanna med 50% Etiopian Mocca Sidamo och 50% Costa Rica....vilket förmodligen sticker i ögonen på riktiga kafferostare och blandare.
Hittills blir jag glad bara det smakar gott (och kul att få olika smaker vid varje kopp).
Men hur är det egentligen, i whiskyns värld så pratar man ju bl.a om singel och blended där singel då är den finare sorten.
Gäller samma med kaffe att singelkaffe är det finaste man kan få medan blandningar gör man av skiten som inte smakar så gott av sig själv?
Sitter med gokaffes startpaket och en popcornmaskin.
Har rostat samtliga bönor och provat olika rostningsgrader.
Vissa bönor är goda som dom är andra tycker jag passar okej i blandningar.
Jag har inga tidigare referenser så jag blandar hejvilt på, sitter för tillfället och avnjuter en presskanna med 50% Etiopian Mocca Sidamo och 50% Costa Rica....vilket förmodligen sticker i ögonen på riktiga kafferostare och blandare.
Hittills blir jag glad bara det smakar gott (och kul att få olika smaker vid varje kopp).
Men hur är det egentligen, i whiskyns värld så pratar man ju bl.a om singel och blended där singel då är den finare sorten.
Gäller samma med kaffe att singelkaffe är det finaste man kan få medan blandningar gör man av skiten som inte smakar så gott av sig själv?