Stockholm Ännu ett nytt ställe vid Mariatorget

Coffeehead

Well-known member
Jag åkte förbi Sankt Paulsgatan mot Götgatan häromdagen, på hörnet där det tidigare var en utländsk mataffär stod Johan och snickrade för fullt. Jag kan inte tolka det mer än på ett sätt och det är att han startar om igen nu ett år efter att han sålde det gamla stället till Mellqvist. Vi som gillade Johan och italiensk espresso får åter ett ställe på söder bland alla morderna syrliga espresso hak.:D
 

Coffeehead

Well-known member
Ja med, förutom gott kaffe hade han många ovanliga smaker (för en kaffebar) att bjuda på när det gällde tilltuggen.
 

Fridolf

Well-known member
Jag har länge saknat den stämning som rådde på gamla kaffebaren. Hoppas J lyckas återskapa den. Typiskt att jag farit norrut innan invigningen..
 

Fridolf

Well-known member
Hektiskt men gemytlig. Påminner lite om mellqvist vid sankt eriksplan, bara det att J på något sätt alltid hade glimten i ögat. Utöver det tycker iallafall jag att stämningen bland gästerna var mer öppen än jag upplevt på andra ställen. Det var inget konstigt med att man helt plötsligt kastade sig in i ett samtal som ett annat sällskap hade. Kanske är lite partisk med tanke på att jag var där 3-5 ggr i veckan, men ändå!=)
 

treefinger

Well-known member
Ok, I see. Intressant att se om det kommer vara samma klientel där nu som då. Måste absolut dra dit och testa, även om jag gärna vill ha syyyra i koppen.
 

alexanderruas

Well-known member
Johan var ju alltid supergullig och snäll. verkade dock inte vara så intresserad av vad han serverade dock. ibland rann shotsen på 8 sekunder, ibland på 28 sek...
tjejerna (kvinnorna) som jobbade med/åt honom var dock ofta ganska bryska och inte speciellt trevliga.
kaffet var ju gamla vanliga Monteriva bönor och gillar men den mer italienska varianten på sitt kaffe var det perfekt! ska han servera det nu också?
 

treefinger

Well-known member
Johan var ju alltid supergullig och snäll. verkade dock inte vara så intresserad av vad han serverade dock. ibland rann shotsen på 8 sekunder, ibland på 28 sek...
tjejerna (kvinnorna) som jobbade med/åt honom var dock ofta ganska bryska och inte speciellt trevliga.
kaffet var ju gamla vanliga Monteriva bönor och gillar men den mer italienska varianten på sitt kaffe var det perfekt! ska han servera det nu också?

Hm.. känns väl sådär. :unsure::eek:hmy:

Men, ska försöka bilda mig en egen uppfattning när det väl öppnar.
 

Fridolf

Well-known member
Jag tyckte om de bryska kvinnorna. I början var även jag lite negativt inställd till de, men de växte på mig.

Vill ni ha en perfekt espresso eller cappu så är det nog, precis som Alexander skriver, inte det bästa stället. Minns att jag någon gång frågade varför de aldrig bjöd på latte art. J svarade att han prioriterade kaffet i sig (smaken) och därför inte ville hålla på med art.
 

alexanderruas

Well-known member
Jag tyckte om de bryska kvinnorna. I början var även jag lite negativt inställd till de, men de växte på mig.

Vill ni ha en perfekt espresso eller cappu så är det nog, precis som Alexander skriver, inte det bästa stället. Minns att jag någon gång frågade varför de aldrig bjöd på latte art. J svarade att han prioriterade kaffet i sig (smaken) och därför inte ville hålla på med art.

Hehe... Jag minns en artikel i DN som citerade Johan där han sa att "vill ni ha latte art får ni åka ner till city... Här dricker vi kaffe!"

;-)

vi får väl stå vid hans bardisk och be om LA varje dag tills han tröttnar på frågan så får han gå en kurs och lära sig hälla lite tulpaner i alla fall!!!
 

robbowan

Well-known member
Hehe... Jag minns en artikel i DN som citerade Johan där han sa att "vill ni ha latte art får ni åka ner till city... Här dricker vi kaffe!"

;-)

vi får väl stå vid hans bardisk och be om LA varje dag tills han tröttnar på frågan så får han gå en kurs och lära sig hälla lite tulpaner i alla fall!!!


David (som jag citerar längst ned) sa något liknande. "Vad spelar det för roll om kaffet ser bra ut men smakar illa?"

Hans åsikt var ju att för många satsade på Latte Art och lät kaffet bli lidande. Det lustiga - eller kanske inte - var också att hans kaffe alltid var schysst men att hans frus alltid var för hett... Så hett att man verkligen skållade tungan på det. :lol:

Annars är jag ju en gammal italienstofil så detta kanske kan passa mig... Villa ha lite rough Robusta till min kaffeblandning och inte 100% Arabica. Dessutom är LA helt egalt för mig.

Jag är dessutom ganska usel på det själv. En gång fick jag frågan "Is that the head of a Cardinal (fågeln)?" av kaffegurun Greg (som jag jobbade med) när jag skulle göra något helt annat - varpå jag självklart sa ja. :-D
 

Silkwall

New member
Jag var där idag på öppningsdagen och tog en cappu. Snygg bar och trevlig personal, men cappun var blaskig och smakade het välling. Synd !
 
Jag var där idag på öppningsdagen och tog en cappu. Snygg bar och trevlig personal, men cappun var blaskig och smakade het välling. Synd !

Jag dubbeltestade med god vän. Jordig robusta som hade ett halvår på nacken. Inge kul alls. Brände mig på cappun. Trevlig eller ej, han tar kaffesverige 5 år tillbaka oavsett goda mackor och trevligt sällskap. Jag vill verkligen inte tillbaka.
 

Forumstatistik

Trådar
15,078
Inlägg
158,760
Medlemmar
19,651
Senaste medlemmen
WHenrik
Topp