Varför blir det sämre mikroskum av eko-mellanmjölk?

mårris

Well-known member
Är det nån som vet varför det är svårare att skumma arlas ekologiska mellanmjölk än den vanliga gröna? men vill ju helst vara eKOlogisk och snäll mot kossorna.
 

zix

Well-known member
Är det? Hur då?
Jag tycker att det är väldigt olika svårt att skumma mjölk, och att det snarare varierar över året än att det varierar med sort.
Till och med lättmjölk har sin variation mellan dåligt och halvbra - fråga mig, det är nästan det enda vi skummar här hemma.
Sen är ju grön mjölk mindre fet än röd, och därmed svårare att skumma, men jag antar att du jämför ekologisk grön med oekologisk grön?

Vad gäller skillnader i det kossorna käkar så kanske det blir lite mindre ensilage för de kossor som gör mjölk som kallas ekologisk, men det finns nog lika stora skillnader i foderhållningen för ekologiska gårdar som för "vanliga". Det är ju inte en radikalt annorlunda mat de får, utan bara mat som inte är besprutad eller på annat sätt miljöovänlig (till exempel inte importerat vinterkäk, som du kan läsa i länken nedan - det är ju inte bra för miljön att hålla på och frakta kossemat mellan länderna och ödsla energi på det när man kan använda ensilage som görs på samma gård, eller nästgårds, istället... det är väl så de tänker).
Artikel på KO:s sidor här (klickeliklick)
 

Forumstatistik

Trådar
14,630
Inlägg
155,466
Medlemmar
19,331
Senaste medlemmen
ca.nord
Topp