treefinger
Well-known member
Jag hade fått tips från gumman min att nyöppnade Waynes på sysslomangatan var helt okej så jag var tvungen att testa. Beställde en enkel och resten av sällskapet körde på en mellan cappuccino. Här i stan är man ju inte direkt bortskämd med mussvansar så döm av min förvåning när det sipprade ner en rejält mager svans rakt ner i koppen och dessutom fick 2 av 3 av de som beställt cappuccino försök till art i hyggligt mikroskum.
Men det som värmde mest var hur baristan direkt efter att ha serverat oss våra drycker tar fram en trasa o rengör hela maskinen rätt grundligt och dessutom skruvar loss munstycket på ångröret för att kunna rengöra än nogrannare.
Visst, renlighet och hygien ska vara en självklarhet, men det är inte direkt ovanligt att man på andra ställen möts av en maskin med ett helt igenkläggat ångrör med någon brunvit sörja.
Hur smakade espresson då? Jag tycker den var helt okej, skulle nästan kunna sträcka mig att säga att den var bra med tanke på att han hade en sån där skum tamper som sitter på vissa kvarnar.. man fäster portafiltret nere vid kvarnfoten och sedan trycker man ner en tamper i någon slags ställning mot portafiltret. Ser väl inte lika gediget ut som en impod-tamper direkt, men varför klaga när stället ändå lätt kvalificerar sig bland stans bättre espressoställen.
Thumbs up till Waynes på sysslomangatan alltså, men undvik för allt i världen brorsan i centrum.
Men det som värmde mest var hur baristan direkt efter att ha serverat oss våra drycker tar fram en trasa o rengör hela maskinen rätt grundligt och dessutom skruvar loss munstycket på ångröret för att kunna rengöra än nogrannare.
Visst, renlighet och hygien ska vara en självklarhet, men det är inte direkt ovanligt att man på andra ställen möts av en maskin med ett helt igenkläggat ångrör med någon brunvit sörja.
Hur smakade espresson då? Jag tycker den var helt okej, skulle nästan kunna sträcka mig att säga att den var bra med tanke på att han hade en sån där skum tamper som sitter på vissa kvarnar.. man fäster portafiltret nere vid kvarnfoten och sedan trycker man ner en tamper i någon slags ställning mot portafiltret. Ser väl inte lika gediget ut som en impod-tamper direkt, men varför klaga när stället ändå lätt kvalificerar sig bland stans bättre espressoställen.
Thumbs up till Waynes på sysslomangatan alltså, men undvik för allt i världen brorsan i centrum.