Ristretto på 35-40 s???

Glen

Well-known member
Hej igen.

Från http://glen.bloggagratis.se

...För de som känner mig kanske det inte är så konstigt, men jag förstår om folk tycker jag är knasig. Efter jobbet gjorde jag 4 ristretto och 3 espresso, hällde ut allihop (utom den sista som ligger i magen) efter att ha konstaterat att tiden för framställningen var 25 sekunder för espresson och 35-40 sekunder för ristretton, samt att mängden kaffe var rätt för varje typ. Då detta var det bästa min kombination av bönor, kvarn och maskin klarade idag kan jag dra slutsatsen att jag skulle köpt en steglös kvarn istället...

Har ni nå tips om Ristretton? Jag vet inte riktigt vad det finns att göra.

Hälsningar.
Glen
 

Glen

Well-known member
Ska prova det. Jag kan tänka mig att det kanske hjälper att tampa hårdare än vad jag gör också, visserligen tampar jag hårt, men det borde gå att lägga mer vikt på tampen.

/Glen
 

zix

Well-known member
Nja, jag är tveksam till om ännu hårdare tamping skulle göra särskilt stor skillnad. Om du redan tampar ganska hårt alltså.
Mängden däremot. Och malningen.
Vad har du för kvarn? Och var det längesen du bytte malskivor?
 

Glen

Well-known member
Hej Zix.

Tack för råden. Jag har en helt ny Rancilio Rocky. Ska prova att dosera lite annorlunda.

Glen
 
Topp