basiecally
Well-known member
Hej!
Har kämpat lite med Kafferävens Espresso Adventure och deras Rester för espresso. Har inte så mycket erfarenhet av Kafferäven sen innan och försökte mig på mitt vanliga 1:2 eller till och med 1:3 och mer åt turboshothållet. Fick bättre smaker men inte så mycket textur. Espresso Adventure såg dessutom väldigt ljus ut för att vara en dedikerad espressorost. Sen tittade jag på sidan av påsen.
På alla Rävens påsar jag har nu så står det 18g kaffe : 45g dryck. 28-35s.
Rostar olika rosterier för olika bryggrater? Jag är med på att man själv får anpassa så att det smakar som man vill ha det men blev som sagt lite överraskad över hur ljus Espresso Adventure var. Det i kombination med bryggrekommendationerna får ju mig att tänka att redan rosteriet har en preferens kring metod. Har andra än jag samma erfarenhet? Kan man generalisera rosteriernas profiler på något sätt? Nån som vill dela med sig av sina egna slutsatser på samma tema?
Har kämpat lite med Kafferävens Espresso Adventure och deras Rester för espresso. Har inte så mycket erfarenhet av Kafferäven sen innan och försökte mig på mitt vanliga 1:2 eller till och med 1:3 och mer åt turboshothållet. Fick bättre smaker men inte så mycket textur. Espresso Adventure såg dessutom väldigt ljus ut för att vara en dedikerad espressorost. Sen tittade jag på sidan av påsen.
På alla Rävens påsar jag har nu så står det 18g kaffe : 45g dryck. 28-35s.
Rostar olika rosterier för olika bryggrater? Jag är med på att man själv får anpassa så att det smakar som man vill ha det men blev som sagt lite överraskad över hur ljus Espresso Adventure var. Det i kombination med bryggrekommendationerna får ju mig att tänka att redan rosteriet har en preferens kring metod. Har andra än jag samma erfarenhet? Kan man generalisera rosteriernas profiler på något sätt? Nån som vill dela med sig av sina egna slutsatser på samma tema?