Monteriva M-203 eller Kingrinder K6?

Nybbstrom

New member
Hej!

Jag är ny på forumet och har precis skaffat en Gaggia Classic. Nu är det dags för en kvarn. Helt enkelt, vilken av de två i rubriken maler bäst? Om man bortser från att det är lite jobbigt att handveva då.

Tack!
 

Jonken

Well-known member
Moderator
M-203 är en klassisk espressokvarn. Den hade varit mitt val för traditionell espresso om du kan få den begagnad för en mycket blygsam slant (dvs. inte mycket mer än 500kr)

Om du vill använda kvarnen för filterkaffe också samt till lite ljusare bönor för espresso vore en K6 ett bättre val, men det är samtidigt ganska jobbigt att mala ljusrostade bönor för hand just till espresso - inget jag skulle rekommendera i längden.

Beroende på vad du är ute efter kan det finnas bättre val för dig. T.ex. skulle jag säga att Kingrinder K2 och K4 är bättre alternativ för mellan-mörk espresso och då inte alls orimligt så länge man bara brygger enstaka skott åt gången.
 

Forumstatistik

Trådar
15,057
Inlägg
158,637
Medlemmar
19,640
Senaste medlemmen
Mats-Little
Topp