Hej kaffedrickare!!
Eftersom detta är mitt första inlägg vill jag börja med att tacka för ett bra forum! Jag har haft min Gaggia Twin i ett par veckor och jag har fått många tips från detta forum!
Som nybörjare har jag naturligtvis haft en del problem med mjölkskumning. Jag har testat flera liter mjölk med olika metoder som att flytta ner o-ringen, ta bort plastpipen på ångmunstycket och en del annat som det har tipsats om här. Jag börjar bli bättre, men nu har jag hittat en metod som jag tycker ger ett mycket bra resultat. Jag använder mig av Bodums mjölkskumningskanna och får fram helt fantastiskt microskum som jag inte kommer i närheten av med mitt ångrör. Fördelen med Bodums kanna är att den i toppen har en sil som man häller den skummade mjölken igenom och på så sätt filtreras bara små bubblor ner i koppen. Jag vet att alla duktiga baristor här på forumet tycker denna metod är fånig, men jag blir glad av att enkelt kunna göra bra microskum och det är ju resultatet som räknas...
Skickar med bilder på silen och den senaste koppen. (Latte-arten får jag visserligen träna på mer...)
Tack för ett bra forum!!

Gustav
Eftersom detta är mitt första inlägg vill jag börja med att tacka för ett bra forum! Jag har haft min Gaggia Twin i ett par veckor och jag har fått många tips från detta forum!
Som nybörjare har jag naturligtvis haft en del problem med mjölkskumning. Jag har testat flera liter mjölk med olika metoder som att flytta ner o-ringen, ta bort plastpipen på ångmunstycket och en del annat som det har tipsats om här. Jag börjar bli bättre, men nu har jag hittat en metod som jag tycker ger ett mycket bra resultat. Jag använder mig av Bodums mjölkskumningskanna och får fram helt fantastiskt microskum som jag inte kommer i närheten av med mitt ångrör. Fördelen med Bodums kanna är att den i toppen har en sil som man häller den skummade mjölken igenom och på så sätt filtreras bara små bubblor ner i koppen. Jag vet att alla duktiga baristor här på forumet tycker denna metod är fånig, men jag blir glad av att enkelt kunna göra bra microskum och det är ju resultatet som räknas...
Skickar med bilder på silen och den senaste koppen. (Latte-arten får jag visserligen träna på mer...)
Tack för ett bra forum!!
Gustav