Är helt ny på det här, har inte ens skaffat en schysst kaffemaskin. Men jag har blivit fascinerad av mjölkskumningsprocessen som verkar vara riktigt komplicerad. Än så länge skummar jag mjölken genom att använda en sån här liten billig visp från ikea typ..
Jag tycker det blir riktigt fina mikrobubblor(?) om man vispar ett par sekunder. Bidrar överhuvudtaget själva ångan till att göra bra bubblor på en riktigt ångskummare eller är ångan rätt och slätt ett medel för att värma mjölken och att rotera mjölken så att luft kan sugas in? Min lilla minivisp gör ju exakt samma sak, roterar mjölken så att luft sugs in...
Den lilla mängd varmt vatten som ångan utgör, spelar den roll på något sätt?
Är det rotationen som gör att bubblorna bryts ner till mikrobubblor?
Hur ser skummet ut i mjölkskummare typ den här http://www.thermoplan.ch/english_new/milkfoamer.html som pumpar ut mjölk och luft ungefär som en gräddsifon? Går det att göra bra skum i en sån här? Om inte, varför då?
Mycket jag vill veta...
Jag tycker det blir riktigt fina mikrobubblor(?) om man vispar ett par sekunder. Bidrar överhuvudtaget själva ångan till att göra bra bubblor på en riktigt ångskummare eller är ångan rätt och slätt ett medel för att värma mjölken och att rotera mjölken så att luft kan sugas in? Min lilla minivisp gör ju exakt samma sak, roterar mjölken så att luft sugs in...
Den lilla mängd varmt vatten som ångan utgör, spelar den roll på något sätt?
Är det rotationen som gör att bubblorna bryts ner till mikrobubblor?
Hur ser skummet ut i mjölkskummare typ den här http://www.thermoplan.ch/english_new/milkfoamer.html som pumpar ut mjölk och luft ungefär som en gräddsifon? Går det att göra bra skum i en sån här? Om inte, varför då?
Mycket jag vill veta...