Jaha och det där med presentationen då?


Jag är 55 år gammal och bor i Skåne, utanför Helsingborg. Jag arbetar som maskinchef på ett fartyg i internationell trafik. Någon tredjevågen-fantast är jag inte jag vill helt enkelt bara ha bra kaffe. Jag dricker oftast 2-3 cappuccino om dagen som oftast görs på Zoegas bönor men ibland från något mindre rosteri. Favoriten är nog Vietnamesiskt kaffe. Jag har gått från bryggkaffe via tre superautomater och en Nespresso till en Profitec Pro 600. Intresset för lättrostat kaffee med citrussmak är minimalt från min sida, jag vill ha ett mörkrostat kaffe att börja dagen med.

Då det känns som om espressomaskinen svänger lite för mycket i bryggtiderna på samma sorts kaffe så har jag bestämt mig för att börja rosta kaffe själv. Givetvis har jag mycket att lära mig. Jag tänkte att jag kanske kan lära mig av medlemmarna här och eventuellt kanske börja köpa hela säckar att dela på med någon när jag börjar lära mig vilka bönor jag vill ha. Vägen dit lär dock bli lång.
 

Jonken

Well-known member
Välkommen :) visst är det roligt att rosta kaffe?
För mig blir det snarare ännu en variabel att ta hänsyn till bara, det är verkligen inte lätt att rosta flera satser identiskt.
 

Forumstatistik

Trådar
14,013
Inlägg
150,539
Medlemmar
18,791
Senaste medlemmen
Newman
Topp