johey
Well-known member
Jag har beställt en riktig espressomaskin som jag ska få hem i veckan. Så äntligen ska jag bland annat få prova på det här med att skumma mjölk på riktigt, vilket min gamle Krups inte riktigt kan hjälpa mig med. Men för att skumma mjölk på riktigt verkar det ju vara så att man behöver en mjölkkanna. Med Krupsen skummar jag vanligen direkt i koppen och slår sedan över kaffet och dricker.
Så, då ska jag skaffa mig en mjölkkanna. Men oj, vilket otroligt utbud det finns. Och på de små tumnagelbilderna ser alla nästan likadana ut, bara olika storlekar och priser. Vad är det mer som skiljer?
Vissa kannor verkar ha spetsig pip och vissa rund. För att hälla latteart lär man vilja ha en spetsig gissar jag?
Vissa kannor har knappt någon spets över huvud taget och vissa har värsta pelikannäbben. Vad blir den praktiska skillnaden?
Hur stor kanna bör jag köpa? Jag vill ha en som jag kan använda för att skumma mjölk som räcker till en enkel cappuccino utan att det blir något spill, men samtidigt vore det bra om den kunde vara tillräckligt stor för två caffè latte. Är det en rimlig ekvation? Måste man fylla kannan till en viss nivå för att skumma, eller funkar det att skumma en halv dl på botten av en 3l-kanna?
Maskinen jag väntar på är en Rancilio Silvia, ifall det har någon betydelse.
En kanna jag tycker ser fin ut är "Modell 462" från Kaffegrossisten:
Den rymmer 0,6l (finns även i 0,35l) och kostar 195kr (resp 149kr). Jag tycker den ser lagom ut på alla sätt. Lagom stor spets. Lagom mycket mjölk. Lagom pris. Men ja, problemet är att jag inte har något att grunda mina lagomkriterier på. Jag har aldrig hållit i en mjölkkanna! Hjälp!
En annan som kanske kan vara lagom är Lattiera Matto från Kaffemaskinen? Den har i alla fall ett lika lagom pris som ovannämnd (189kr) och rymmer 0,5l.
Jag vill ha en kanna som jag kan lära mig att hälla latteart med. Det är nog trots allt det viktigaste kriteriet. 8)
Så, då ska jag skaffa mig en mjölkkanna. Men oj, vilket otroligt utbud det finns. Och på de små tumnagelbilderna ser alla nästan likadana ut, bara olika storlekar och priser. Vad är det mer som skiljer?
Vissa kannor verkar ha spetsig pip och vissa rund. För att hälla latteart lär man vilja ha en spetsig gissar jag?
Vissa kannor har knappt någon spets över huvud taget och vissa har värsta pelikannäbben. Vad blir den praktiska skillnaden?
Hur stor kanna bör jag köpa? Jag vill ha en som jag kan använda för att skumma mjölk som räcker till en enkel cappuccino utan att det blir något spill, men samtidigt vore det bra om den kunde vara tillräckligt stor för två caffè latte. Är det en rimlig ekvation? Måste man fylla kannan till en viss nivå för att skumma, eller funkar det att skumma en halv dl på botten av en 3l-kanna?
Maskinen jag väntar på är en Rancilio Silvia, ifall det har någon betydelse.
En kanna jag tycker ser fin ut är "Modell 462" från Kaffegrossisten:
Den rymmer 0,6l (finns även i 0,35l) och kostar 195kr (resp 149kr). Jag tycker den ser lagom ut på alla sätt. Lagom stor spets. Lagom mycket mjölk. Lagom pris. Men ja, problemet är att jag inte har något att grunda mina lagomkriterier på. Jag har aldrig hållit i en mjölkkanna! Hjälp!
En annan som kanske kan vara lagom är Lattiera Matto från Kaffemaskinen? Den har i alla fall ett lika lagom pris som ovannämnd (189kr) och rymmer 0,5l.
Jag vill ha en kanna som jag kan lära mig att hälla latteart med. Det är nog trots allt det viktigaste kriteriet. 8)