Hälla redan malt kaffe i kvarnen?

niad

Well-known member
Jag har fått ett sprillans nytt paket Lavazza 100% Arabica färdigmalet, det svarta. Jag kan inte använda det som det är i någon av mina maskiner. Funderar alltså på att "mala om det" i min Macap. Har någon testat att tömma redan malet kaffe i kvarnen, kan det hända nåt eller kommer det att passera igenom och komma ut med "rätt" malning? Är lite orolig för att det skall sätta sig kanske, vet inte, det känns i alla fall inte självklart att det skall gå bra.
 

treefinger

Well-known member
Jag frågade någon tant i en kaffebutik om man kunde mala om kaffe som från början var malt för grovt. Hon sade då att det inte gick eftersom man kvarnen pajade då.
 

niad

Well-known member
Där ser man, ibland lönar det sig att fråga innan. Jag har gjort det på en handkvarn på sommarstugan och det får väl bli den som jag testar på om jag nu skall bry mig om det alls. Jag minns att det var svårt att få kvarnen att ta kaffet, det gled inte ned lätt som bönorna gör. Tack för informationen.
 

Marv

Well-known member
Läste manualen till min MiniMoka 203.
Jag tror att jag lyckades tolka den dåliga engelskan som att de inte rekomenderade att återmala kaffet. Däremot kan man blanda det malda med bönor och mala blandningen. Det sades dock inget om förhållandet bönor malet kaffe. Som sagt med reservation för att instruktionen är skriven på dålig engelska.
 

Forumstatistik

Trådar
14,675
Inlägg
155,769
Medlemmar
19,369
Senaste medlemmen
MinKoppKaffe
Topp