Bytes ev säljes La Pavoni Pro - Silva ...

fonseca

Active member
Bytes ev säljes La Pavoni Pro AVKLARAD!

Hej Alla!

Har lurkat här ett tag och "fått" många bra tips, men inte känt att jag kan tillföra så mycket ... än iaf :lol: och därför inte postat eller gått med (förens igår). Tack alla för superinfo!

Jag köpte en La Pavoni för några veckor sedan av en kille som gett upp (han köpte den för 2-3 år sedan) och han provade den i några veckor (precis som jag :blush:), men lyckades aldrig få någon vettig shot ur den och stuvade in den i ett skåp. Jag älskar vekligen konceptet och utseendet på maskinen, men får tokbryt på morgonen när jag ska göra kaffe åt oss (frugan och mig, ibland äldsta grabben).

Dessutom har Saecon börjat krångla (packningen i brygghuset) :mad:

Jag behöver egentligen en Rancilio Silvia (i mkt bra skick, precis som min La Pavoni, som är i nyskicka - förutom skruven i botten under spillbrickan, den har legat blöt vid något tillfälle hos den tidigare ägaren och rostat). Jag behöver en maskin som både jag och frugan kan köra på morgonen utan att få bryt.

Ska försöka posta bilder ikväll, annars finns den för beskådan i Sköndal/Stockholm. Det är en vanlig pro med svarta vreden, bar-meter och 51 mm tamper.

Alternativt säljer jag den, för runt 4000 (eller vad som är rimligt) och lägger till lite och köper en ny Silvia, men helst byte.

Mvh
Micke
micke@montecristo.se
 

Sir Anselm

Well-known member
Måste erkänna att det är lite lockande, tycker La Pavoni ser grymt coola ut, men inlärningskurvan avskräcker helt klart. Har ju inte ens haft min Silvia i ett halvår heller. Ska läsa runt lite och se vad som sägs om Pavoni:n. Killen som hade den innan hade köpt den ny eller?
 

johey

Well-known member
När jag köpte min La Pavoni Pro tryckte jag ut tre shots varav en gick i slasken, en var drickbar och en var riktigt bra. Det tar dock ett tag att lära sig få till konsekvent resultat, men efter ett par dagar blir det sällan slaskshots.

Som många säger är det lätt att få till ok resultat, men kräver träning att få till perfekta. Nu som Pavonianvändare under någon månads tid blir det hyfsat konsekvent resultat, och mellan varven blir det ett och annat helt utsökt skott.

En gång hade jag en Silvia och den var jag mycket nöjd med. Men vid något tillfälle bytte jag "upp" mig till en stor HX som jag aldrig gillade. Sen bytte jag till Pavoni och nu känner jag att jag aldrig lär återvända till elpumpvärlden. :)

fonseca: Du skriver att du har en skitkvarn. Kan det vara därför du inte får bra resultat? Pavonin kräver prima malning, liksom Silvian. Den sistnämnda är om möjligt ännu mer kräsen. Vad har du provat med för kaffe?

Silvian har också en inlärningströskel. Tog längre tid för mig att lära mig Silvian än Pavonin, men det kan vara att jag var nybörjare på espresso när jag skaffade Silvian.
 

mikfri

Well-known member
Hej,

Det är för att du har en "skitkvarn" som du inte får till det. Med en vettig kvarn (då menar jag att det räcker med typ minimoka beggad för 1500..) blir det en helt annan resa. Utan vettig kvarn kommer du inte få det mycket roligare med en Silva. Jag skulle köpa en kvarn först och testa lite till innan jag gav upp på pavonin.

Jag köpte pavonin som andramaskin hemma och använder den alltid på morgnar för att slippa vänta på stora maskinen att värma upp. Den levererar snabbt och pålitligt fantastiskt kaffe. Så ge inte upp utanm att ge den en ärlig chans! :)

mvh

Micke
 

fonseca

Active member
Tack Micke och Johey! Jag har köpt musetti färdigmalet, just för att jag misstänkte starkt att min kvarn inte skulle leverera. Jag letar efter en bättre kvarn och ska köpa en... Har skickat Pm på en här inne :)

Men vi skulle må bättre av en maskin som fler kan sköta i familjen - vi är båda inkörda på Saecon nu tex, men min fru kommer förmodligen aldrig dra en shot på Pavonin :nowink:. Dessutom vill jag ha en maskin som relativt lätt kan bjuda på många omgångar, vid middagar t ex.
 

fonseca

Active member
Kanske slutar med att jag har kvar påfågeln ändå :lol:, för jag gillar verkligen konceptet och hur den ser ut, men vi har å andra sidan inte så stort kök :( ... Men får jag napp här inne så byter jag helst just nu.
 

Forumstatistik

Trådar
14,680
Inlägg
155,801
Medlemmar
19,372
Senaste medlemmen
desoc
Topp