Angående sthlmsbesök

Tobias

Well-known member
Jag tänkte bara berätta en saga om mitt första löv...

Var i sthlm i helgen och tänkte jag skulle titta in på kaffemaskinen på ringvägen. när jag kommer in i butiken så står en elektramaskin på disken och blänker i all sin prakt. Monica bjuder på en enkel(de sica) och när den sakteliga rinner ner i koppen märker jag att jag hör min egen andning mer än maskinen som var HELT TYST. Gott smakade det också. jag tar upp ämnet mjölkskummning och undrar varför jag inte får till några snygga mönster när jag häller, trots att jag upplever mitt skum som fullt godkänt hrm hrm. Hon ger mig några fingervisningar om vad jag kanske gör fel. Jag frågar försynt om jag kan få prova skönheten. Inga problem säger hon medan en kund dyker upp. Jag får till en bra espresso och prövar en av de nya mjölkkanorna de fått in kommer inte ihåg vad de hette men snygga var de. kraftig ånga kommer ut och in i mjölken lite för mycket luft i början så jag får jobba lite men den ser förvånansvärt bra ut. hmm tänker jag detta ser gott ut dags att hälla mjölken i koppen. Sagt och gjort, mjölken blandar sig fint i koppen, jag får panik när jag ser mjölken bryta upp creman och börjar instinktivt skaka kannan från kant till kant plötsligt står jag där med ett löv... ett snyggt löv om jag får säga det själv, mitt första snygga löv som någon annan ocskå skulle tro var just, ett löv.

Har dock inte bättre bildbevis än en suddig bild på en dålig kameratelefon. men om tvivel finns ring Monica :D eller fråga min sambo....

Sensmoralen är: köp alltid en maskin för 25 000.

Frågan är vad som blev rätt!!

Blev mjölken bättre än på min egen? (tyckte inte jag märkte någon skillnad)
Var kopparna mer lämpade för latte art?
Eller var mjölkkannan lättare att skumma respektive hälla ur?
 

niad

Well-known member
Det stämmer, har för mig att det nämnts tidigare i forumet när jag tänker på det att det står en sån där, den har rotationspump så ljudet lär vara lågt. Jag var själv sugen på en A3:a (engrupparen) men den är klart overkill i hemmaköket måste man väl säga, men jag har inte släppt det, det är kanske den som är drömmaskinen (man har en ny hela tiden).

A3:an är läskigt överkomlig i pris om man tittar på vad den är för maskin egentligen. Kanske, kanske om vi bygger om köket så kan man direktkoppla en sån på vatten och ha rena baristabaren mot vardagsrummet, men vad gör man då med Semiauton? Jag är glad att min maskin har lika fint handtag på portafiltret som A3:an, det är grymt snyggt med mjuka former (ser ut som trä men är i bakelit)

Ikväll har vi gäster, 6st, nu skall maskinen få bekänna färg, Har laddat Kaffemaskinens "De Sica" i bönhållaren efter La Bomba är det nog bland det bättre jag druckit. Det lär dröja innnan jag går tillbaka till Mauro De Luxe som jag tidigare höjde till skyarna. J&N rules.
 

Tobias

Well-known member
Ja Elektran skapade ett sådant där äckligt ha-begär när jag prövade den....
Men nu hoppas jag att jag inte får för mig något har inte direkt ekonomin än. men nästa maskin kanske.....jag kanske kan få min sambo att bidra, hon blev glad över att maskinen inte lät som..ja min maskin...hon menar att en tyst hobby är en bra hobby :D
 

Cheffalo

Hedersmedlem
Stor maskin, stor kokare, högt tryck osv. Har samma "problem" med min fyraliters här hemma ;)
Kom ihåg att det är träning som gäller. Jag har gjort mången fin cappuccino med rosettas, hjärtan osv på Levettan på jobbet. Det är bara att träna.
 

Forumstatistik

Trådar
14,674
Inlägg
155,767
Medlemmar
19,368
Senaste medlemmen
Manglund
Topp