Tobias
Well-known member
Jag tänkte bara berätta en saga om mitt första löv...
Var i sthlm i helgen och tänkte jag skulle titta in på kaffemaskinen på ringvägen. när jag kommer in i butiken så står en elektramaskin på disken och blänker i all sin prakt. Monica bjuder på en enkel(de sica) och när den sakteliga rinner ner i koppen märker jag att jag hör min egen andning mer än maskinen som var HELT TYST. Gott smakade det också. jag tar upp ämnet mjölkskummning och undrar varför jag inte får till några snygga mönster när jag häller, trots att jag upplever mitt skum som fullt godkänt hrm hrm. Hon ger mig några fingervisningar om vad jag kanske gör fel. Jag frågar försynt om jag kan få prova skönheten. Inga problem säger hon medan en kund dyker upp. Jag får till en bra espresso och prövar en av de nya mjölkkanorna de fått in kommer inte ihåg vad de hette men snygga var de. kraftig ånga kommer ut och in i mjölken lite för mycket luft i början så jag får jobba lite men den ser förvånansvärt bra ut. hmm tänker jag detta ser gott ut dags att hälla mjölken i koppen. Sagt och gjort, mjölken blandar sig fint i koppen, jag får panik när jag ser mjölken bryta upp creman och börjar instinktivt skaka kannan från kant till kant plötsligt står jag där med ett löv... ett snyggt löv om jag får säga det själv, mitt första snygga löv som någon annan ocskå skulle tro var just, ett löv.
Har dock inte bättre bildbevis än en suddig bild på en dålig kameratelefon. men om tvivel finns ring Monica eller fråga min sambo....
Sensmoralen är: köp alltid en maskin för 25 000.
Frågan är vad som blev rätt!!
Blev mjölken bättre än på min egen? (tyckte inte jag märkte någon skillnad)
Var kopparna mer lämpade för latte art?
Eller var mjölkkannan lättare att skumma respektive hälla ur?
Var i sthlm i helgen och tänkte jag skulle titta in på kaffemaskinen på ringvägen. när jag kommer in i butiken så står en elektramaskin på disken och blänker i all sin prakt. Monica bjuder på en enkel(de sica) och när den sakteliga rinner ner i koppen märker jag att jag hör min egen andning mer än maskinen som var HELT TYST. Gott smakade det också. jag tar upp ämnet mjölkskummning och undrar varför jag inte får till några snygga mönster när jag häller, trots att jag upplever mitt skum som fullt godkänt hrm hrm. Hon ger mig några fingervisningar om vad jag kanske gör fel. Jag frågar försynt om jag kan få prova skönheten. Inga problem säger hon medan en kund dyker upp. Jag får till en bra espresso och prövar en av de nya mjölkkanorna de fått in kommer inte ihåg vad de hette men snygga var de. kraftig ånga kommer ut och in i mjölken lite för mycket luft i början så jag får jobba lite men den ser förvånansvärt bra ut. hmm tänker jag detta ser gott ut dags att hälla mjölken i koppen. Sagt och gjort, mjölken blandar sig fint i koppen, jag får panik när jag ser mjölken bryta upp creman och börjar instinktivt skaka kannan från kant till kant plötsligt står jag där med ett löv... ett snyggt löv om jag får säga det själv, mitt första snygga löv som någon annan ocskå skulle tro var just, ett löv.
Har dock inte bättre bildbevis än en suddig bild på en dålig kameratelefon. men om tvivel finns ring Monica eller fråga min sambo....
Sensmoralen är: köp alltid en maskin för 25 000.
Frågan är vad som blev rätt!!
Blev mjölken bättre än på min egen? (tyckte inte jag märkte någon skillnad)
Var kopparna mer lämpade för latte art?
Eller var mjölkkannan lättare att skumma respektive hälla ur?