Microtimer
Well-known member
När man läser olika trådar så ser man ett rätt stort ogillande mot Kahls Kaffe?
Varför är motviljan så stor till denna kaffeleverantör?
Varför är motviljan så stor till denna kaffeleverantör?
I övrigt tror jag Kahls försatt sig i en tråkig sits genom att låta vad det verkar kreti och pleti öppna frenchaisebutiker. Jag har varit i tre sådana där kunskapen om kaffe varit undermålig och intresset att prata kaffe varit noll. Ord som extraheringstider, malningsgrad etc bör man förstå som fackman. Speciellt efter noggrann förklaring av någon som hyffsat begrier det. Till skillnad från tex Kaffekompagniet där både kunskap, intresse och trevnad finns. Sista spikarna i kistan för Kahls med mig som kund var utspelet av en butiksägare att kaffebönorna har en hållbarhet på flera år i frysen samt deras tramsiga utspel om "varumärket" Barista Jam.
Frånsett instämmande med ovan skrivna ord, så har jag aldrig lyckats med ett Kahl's-kaffe i Silvian. Oavsett hur jag maler, doserar och tampar, så blir det bara slask i filterkorgen efteråt. Smakmässigt, så kan det väl bli något så när, men det blir det med Musetti också och det kaffet är ju mycket billigare...
//Stefan (som bemöttes vänligt när butiken i Marieberg öppnade, men som inte blir det längre)