Portafilter och basket till Gaggia Classic Pro

Jan Erik Silverschnitzel

Well-known member
Hej vänner, jag är redo att ta nästa steg. Har beställt en våg och funderar nu på naked portafilter samt nån passande basket (läst om typ IMS o likn) till denna att användas med min maskin. Rekommendationer?
 

Pediatrik

Well-known member
Jag använder VST-korgar sedan lång tid tillbaka och gillar dem skarpt. Frågan är vad du har för kvarn eftersom VST, IMS etc kräver att man kan mala finare för att undvika att kaffet bara rusar igenom portafiltret. Dessutom vill jag minnas att pumptrycket i Gaggia Classic Pro är rejält högre än 9 bar, vilket kan bli ett bekymmer med sk precisionskorgar.
 

Jan Erik Silverschnitzel

Well-known member
Eureka Mignon Silenzio. Och trycket är högre ja. Om det inte är värt att köpa de här nya tillbehören utan att fixa 9 bar modden så avvaktar jag nog lite.
 
Senast ändrad:

Jonken

Well-known member
Det är i alla fall en bra idé att sänka trycket innan du köper ett bottenlöst filter. Tycker att de är lite överskattade i sig, det är såklart roligt men den största fördelen tycker jag är att man inte behöver ödsla tid på att rengöra portafiltret (när man har botten med pip så samlas det lätt olja där som inte blir så rolig efter ett tag).

Nackdelen med att inte ha en botten är att det kan spruta kaffe överallt och risken är större över 9 bar. Börja med att skaffa något slags WDT-verktyg för det är nästan ett måste:

Vad tycker du om för bönor? Många korgar från VST (min favorit) och IMS är extra lämpade för ljusrost.
 

Jan Erik Silverschnitzel

Well-known member
Det är i alla fall en bra idé att sänka trycket innan du köper ett bottenlöst filter. Tycker att de är lite överskattade i sig, det är såklart roligt men den största fördelen tycker jag är att man inte behöver ödsla tid på att rengöra portafiltret (när man har botten med pip så samlas det lätt olja där som inte blir så rolig efter ett tag).

Nackdelen med att inte ha en botten är att det kan spruta kaffe överallt och risken är större över 9 bar. Börja med att skaffa något slags WDT-verktyg för det är nästan ett måste:

Vad tycker du om för bönor? Många korgar från VST (min favorit) och IMS är extra lämpade för ljusrost.

Har bara provat Lavazza Super Crema än så länge som jag gillar. Har Espressohouse-bönor som nästa och sen ska jag testa annat som rekommenderas :)
 

Jonken

Well-known member
Kan tycka att Gaggias korgar duger fint till traditionella bönor. Det är ju det och 14g dos som dom är tänkta för (men jag tycker ~16g funkar bättre).
 
Topp