Senaste innehållet av larjo11

  1. larjo11

    Byte av kokare på Gaggia Classic

    Har tänkt i något år, sedan jag köpte min nuvarande espressomaskin att jag skulle byta kokaren så jag kunde sälja den till någon bättre behövande. Ville byta då jag inte visste skickat på kokaren. Jag hade avkalkat maskinen med citronsyra. Det ska man inte göra om man har en aluminiumkokare!! Då...
  2. larjo11

    Buggrapportera!

    Jag har hittat ett intressant problem när jag lägger tillbaka bilder från den gamla siten. För de bilder som jag länkat till i forumet blir det ingen miniatyrbild. Men tittar man på bilden så vistas den... Jag sparade bilden från den gamla siten och laddade upp bilden igen i det nya albumet...
  3. larjo11

    Bönor som lagrats på snurrande ekfat

    Vadå? Är det nåt fel med det? Så gör jag varje gång jag rostar. :lol:
  4. larjo11

    8 grams "platt" filterkorg

    Köpte en 8 grams "platt" filterkorg igår. Den har samma form som dubbelkorgen. Jag tänkte prova den när jag gör enkla espresson. Tycker jag måste justera kvarnen rätt mycket för att det inte ska ta tvärstopp när jag kör med den vanliga enkelkorgen. Efter att ha kört några skott med...
  5. larjo11

    Den nya skandinaviska espresso stilen

    Hmm! Är det fler än jag som tycker det blitt lite pajkastning i denna tråd? Fast så lågt som det kan bli på ett annat forum jag besöker har det inte kommit. (Läs fotosidan) Är det så svårt att acceptera att vi är olika? Sedan är jag sådan att jag gillar variation. Kör oftast svenskt hemma men...
  6. larjo11

    Hur avkalka ett termoblock?

    Skulle testade att att skumma mjölk idag. Det gick inte alls bra. Startade pumpen till ångan för att rensa ut vattnet och få igång termostaten. Till min förvåning kom det bara varmt vatten. Tömde nästan vattentacken utan att den började ånga. :ohmy: Nu är jag ingen mjölkmänniska och mina gäster...
  7. larjo11

    Monsterkanalisering

    Måste bara kolla med er Emilia-ägare om ni har problem med kanalisering? Efter extraheringen så ser pucken ganska ofta ut som på bilden. Har experimenterat en hel del och kommit fram till att det man ska ha mycket kaffe i filterkorgen, så där 21-22 gram. Då måste jag fylla korgen 2 gånger...
  8. larjo11

    Mycket kafferester kvar i en Mazzer mini-E

    Läste i en tråd för några veckor sedan om någon som hade problem med att det var kafferester kvar innanför gallret i en mini-E. Har för mig han rensade bort kafferesterna efter varje gång. När han doserade så räknade han med resterna. Snacka om ekonomisk! Tyvärr hittar jag inte sidan nu. Idag så...
  9. larjo11

    "Ny" Mazzer Mini

    Det verkar som om det kommit en uppdaterad Mazzer Mini. Har inte läst om den på RK, eller på någon annan svensk site heller. Några av ändringarna: Ny hopper.Anslutningskabeln kommer ut i botten. Rostfri spillbricka o mer rundat chassi. Bilder: Nån som sett dem i Sverige? Såg dem på en norsk...
  10. larjo11

    Uppackningstråd Quick Mill Emilia Deluxe

    Tog tåget idag till Stockholm för att titta på en ny espressomaskin. Var tänkte egentilgen gå till Kaffemaskinenens nya ställe på Oxtorgsgatan. Men eftersom jag inte är så hemmastad i sthlm så hamnade jag på Birger Jarl. Därifrån hittade ju jag till KM på Roslagsgatan efterssom jag varit där...
  11. larjo11

    Köpa begagnad La Pavoni Europiccola

    Hej, Är det något man måste titta på när man ska köpa en La Pavoni Europiccola? 2000 :- för en 2 år gammal maskin. Hittade den på blocket. Vet inte heller om jag är första intressent på denna maskin...
  12. larjo11

    J&N Biloya Natural Selection one

    Finns en påse på "posten" som väntar på mig :)
  13. larjo11

    Götet på söndag

    Hej. Har ett ärende förbi Göteborg nu i helgen. Innan jag åker tillbaka till Gurkstaden tänkte jag hinna med ett par ställen. Eftersom jag åker bil så är de ställen innanför vallgraven mindre intressant. De jag tänkt mig är Marmelad o Mahogny på Skånegatan. Men har de öppet en söndag? Hittar...
  14. larjo11

    Tips till dessa bönor!!

    Ok,jag ger mig. Hann kanske inte köra tillräckligt många skott espresso för att få till det innan bönerna tog slut. O bränt gummi var det ett tag sedan jag fick. Iaf hemma :)
  15. larjo11

    Tips till dessa bönor!!

    Tycker det är overkill att köra Arichan och Mistyn som espresso. Iofs som blir de goda men de växer en eller två dimensionerar i Aeropressen. Tyckte 5 estate blev bäst lite kort o ca 30 sek. När jag testade Arichan och Mistyn var de bäst lite längre. Har läst att Mistyn funkar bra som americano...
Topp