Senaste innehållet av Herr Räv

 1. Herr Räv

  Cafelat Robot

  Jag har ju i princip kört back to back. Eller iaf gjort ett skott, konstaterat surt, gjort rent och kört igen. Förklarar eventuellt skillnaden mellan gårdagens sista skott och dagens första på samma malning då.
 2. Herr Räv

  Cafelat Robot

  Temperaturen borde ju vara någotsånär samma för mig hela tiden utan förvärmning. Malgrad och ratio i fokus då. Försöker köra igenom med en tandpetare för att bryta upp klumparna.
 3. Herr Räv

  Cafelat Robot

  Aha! Tack för tipset, är ju som sagt helt ny på det här :)
 4. Herr Räv

  Cafelat Robot

  Det är den vågen jag tänkte skaffa, surt att den är så dyr här då :p Tyvärr fick jag inte till en bra lösning med att balansera koppen från vågen, mycket pga att nuvarande våg inte är speciellt bra som det är. Men nu börjar det närma sig något som faktiskt känns okej här. 18g kaffe, vatten...
 5. Herr Räv

  Cafelat Robot

  Har ju siktat mot 1:3 så jag är öppen förslag, men det får bli imorgon :p Bra idé! Funderade på något liknande framöver, känns ju som ett smalt urval annars.
 6. Herr Räv

  Cafelat Robot

  Fair enough, den har varit trevlig i presson och den jag hade hemma för att testa :) Våg som passar under fanns inte hemma så för tillfället saknar jag, ska köpa så fort den kommer in. Vilken ratio ska jag sikta på?
 7. Herr Räv

  Cafelat Robot

  Efter 250g kaffe så närmar det sig iaf :p Kör 18g kaffe, 82g vatten direkt från kok på, bara shower screen, inget papper, 2bar pre i 10 sek vilket gett botten täckt av droppar, 6 bar till 40-ish sekunder, får ut 54g espresso. Fortfarande lite underextraherat så jag ska nog gå lite finare ändå än...
 8. Herr Räv

  Cafelat Robot

  Någon som kör med en 1Zpresso J Max och har en vettig utgångspunkt för mig. Kört 120 klick nu men först vid 10 var händer något. Antar att det bara är att gå grövre tills det händer något annars :)
 9. Herr Räv

  Cafelat Robot

  Jag var inne på den gröna, påminner på bild om färgen på gamla svarvar och maskiner :) Men sambo gillade rött och den får sticka ut lite mer då. Framme kommer den få stå, har en hylla för det :)
 10. Herr Räv

  Cafelat Robot

  Beställde en röd robot på lunchen idag! Och en 1zpresso J-Max tillslut. Ett av kraven från sambon för det här var att det inte skulle behöva stå på bänken hela tiden, så det kändes som en bra kombo. Oerhört pepp!
 11. Herr Räv

  Cafelat Robot

  Lite fel tråd då jag fortsätter prata kvarn men jag har fått bra svar här hittills. Kommer man bli trött på att mala manuellt i längden..?
 12. Herr Räv

  Cafelat Robot

  Såklart! Ja det är väl oftast 1-2 som bryggs och eventuellt fler vid tex espresso martinis.
 13. Herr Räv

  Cafelat Robot

  Händerna tänkte jag nog införskaffa. Även levelling tamper. Varför extra filterkorg?
 14. Herr Räv

  Cafelat Robot

  Tack för tipset! Har lite övertalning kvar för att få in den i köket bara :)
 15. Herr Räv

  Cafelat Robot

  Tack för bra feedback! Ska kika på de alternativ ni pratar om. Jonken verkar ha sålt sin enligt anonsen. Hade väl hellre haft en automatisk men tänkte om det blir mycket billigare med en manuell så kan det vara intressant. Baristashoppen verkar få leverans av robot tidigast i början av...
Topp