Zerno Z1 kaffekvarn

Damocles

Well-known member
Nu droppade Lance review om Zerno Z1 (v1), och han gjorde tom lite reklam för discorden. Där bland annat både Zerno's och Ode's designers hänger.

Jag har själv hoppat på v2 som bör anlända i Juni/July nånstans. Baserat på de förbättringar som gjorts tror jag det nog att den blir ett grymt komplement till P100'an. Det kan nog t.o.m vara så att underteknad råkade ge förslag på en feature som kom med i version 2 dessutom, vilket är lite roligt.

Jag har ju funderat på att skifta skivor i P100 till skivor och köra enbart på filter, så ville ha en solid 64mm platform som klarar espresso också. Så det blev en Zerno Z1 v2, som även har an deionizer samt blinda (utan hål) SSP 64mm MP skivor. Hitils har jag ju en Ode, men ville ha en bättre 64mm kvar som även klarar espresso inom specarna, vilket inte riktigt Ode gör.

 
Senast ändrad:

Damocles

Well-known member
Nu får du berätta vilket förslag det var också :)
Jag nämnde på Discorden för Vel (han som skapat Zerno) att det vore intressant om det gick att skapa en design på skruv som användaren själv kan ändra på för att kontrollera matningshastigheten av bönorna in i skivorna.

Min tanke var att ha en spiral/skruv run skaftet flytande, så du kan styra stigningen av skruven via en mutter eller liknande, vilket var något han testade, men det gick inte riktigt och få till, men nu i version två så är spiralen som drar bönorna framåt en separat hylsa runt skaftet av den roterande bäraren som du kan byta ut enkelt med tre skruvar. Så beroende på vilka skivor du väljer så kan du välja snabbare eller långsammare matning utan att behöva ha en helt ny bärare för skivan som annars är traditionellt på t.ex. Ode, EK43, osv. För EK43 så har ju Titus gjort en ny bärare med långsammare matning bland annat. Så samma funktion, fast implementerat väldigt mycket mer robust än min halvgalna ide med flytade spiral/skruv.

Redan i januari, innan v1 had skeppats så var det redan där tal om förbättringarna för v2 som är den som kom i senaste släppet, så magneter för koppen under, de-ionizer likt Ode Gen 2, och så nya bäraren med möjlighet att byta skruv för matningshastighet, och även blinda SSP MP. Sedan förbättrad retention och optimerade malkammaren också.
 
Senast ändrad:

Jonken

Well-known member
Moderator
Kul, den helt unika funktionen :) (nåja, till viss del har väl Apex justerbar spiral, fast i mycket enklare utförande). Lite oväntat för oss som bara följt kvarnen på avstånd att Zerno inte bara blev ett billigare alternativ till P64, utan kanske ännu bättre (ljud och justerbar RPM fördel P64, men sen verkar ju Zerno ha en rad fördelar också).
 

Forumstatistik

Trådar
14,732
Inlägg
156,148
Medlemmar
19,401
Senaste medlemmen
Olle1
Topp