Wilfa kaffebryggare WSP-2A läcker vatten: fråga

Tvillingkaffe

New member
Hej,

Vi har köpt en wilfa wsp-2a eftersom jag behöver ett enklare alternativ till vår Chemex när jag är ensam med små skrikande barn. Behöver utrustning man kan använda när man är en zombie, bara har en tillgänglig hand och inte så mycket tid (-det går med Chemex, men det kräver ju att man står där en liten stund).

Wilfacylindern läcker vatten från botten. Vi har testat flera gånger nu. Ibland läcker den, ibland inte. Fattar att den ska klicka i skårorna. Vi är nu inne på att man kanske bara får sätta cylindern i en specifik riktning, fastän skårorna ser likadana ut? Står ju dock inte i manualen.. Är det så, eller har vi fått ett måndagsexemplar, eller är det här helt enkelt en maskin som kräver tungan rätt i mun och en massa fix och kärlek och tid att bevaka spill och torka upp det? För då måste jag hitta en annan maskin.
 

Wilderwein

Well-known member
Skulle tro att det sitter en o-ring i botten på vattenbehållaren. Kolla så den sitter rätt och är hel. Det ska inte vara krångligt att sätta i vattentanken.
 

Tvillingkaffe

New member
Inte på själva behållaren, bara i mottagaren till behållaren. Men det verkar vara så att man bara får sätta cylindern i ett läge, trots att den ser likadan ut på båda "lås" nertill. Tycker det är lite dum design om det nu verkligen är så. Det finns ju också i själva kannan en inre kant som gör att man inte kan hälla ut riktigt all vätska, vilket också bara känns lite konstigt och onödigt. Men nu verkar den ju funka i alla fall, om man gör allt rätt.
 

Forumstatistik

Trådar
14,262
Inlägg
152,607
Medlemmar
19,052
Senaste medlemmen
kvho
Topp