Vilken maskin är grymmast på mjölk?

Begäret av en kaffemaskin växer för godare kaffe med större valmöjligheter. Kör idag en de longhi dolce gusto som inte erbjuder några enorma valmöjligheter precis, även om jag funnit en bra kapsel nu som tillåtit mig gå ner avsevärt i mjölkmängd. Vem vet, kanske kan en riktigt bra kopp kaffe få mig att minska på mjölken ytterligare eller helt =) Men... eftersom jag i nuläget inte dricker svart kaffe undrar jag om ni kan rekommendera någon bra instegsmaskin som gör bra ifrån sig på mjölkfronten? Viktigt är att kaffet inkl mjölk håller bra temperatur och inte är ljummet. Jag har sneglat på Sage barista express (den är enligt mig riktigt snygg och har fått bra recensioner) men är osäker om det är rätt väg att gå när jag som sagt alltid kommer ha mjölk i.
 

Jonken

Well-known member
För ungefär samma pris som Barista Express får du Nuova Simonelli Oscar II. Den slår betydligt mycket dyrare maskiner när det kommer till mjölkskumning och kan brygga espresso samtidigt om du vill.

Bagaren och Kocken brukar ha bäst pris i Sverige men eftersom den är slut i deras lager kan det vara värt att beställa utomlands:
https://www.elektros.it/se/en/coffee_machines/oscar-II-black.html med fördelen att du kan få den uppgraderad https://www.elektros.it/se/en/installazione_kit_opv_OSCAR-ii.html (värt om du satsar på espresso-kvalité också)

Å andra sidan är ångan så stark att det är lång inlärningskurva för att få till skummet för att hälla latte art om det är något du intresserar dig för. Där sägs Barista Express vara mycket lättare att lära sig på - mycket på grund av att du behöver stå längre tid och skumma.

Du bestämmer ju själv hur varm mjölken ska vara, så det handlar bara om att förvärma koppen också eller kanske använda dubbelväggade glas som Bodum Pavina. Espresson utgör en mindre del av värmen men med Barista Express är utmaningen att få den varm nog, med Oscar II att den inte ska bli för varm.
 
För ungefär samma pris som Barista Express får du Nuova Simonelli Oscar II. Den slår betydligt mycket dyrare maskiner när det kommer till mjölkskumning och kan brygga espresso samtidigt om du vill.

Bagaren och Kocken brukar ha bäst pris i Sverige men eftersom den är slut i deras lager kan det vara värt att beställa utomlands:
https://www.elektros.it/se/en/coffee_machines/oscar-II-black.html med fördelen att du kan få den uppgraderad https://www.elektros.it/se/en/installazione_kit_opv_OSCAR-ii.html (värt om du satsar på espresso-kvalité också)

Å andra sidan är ångan så stark att det är lång inlärningskurva för att få till skummet för att hälla latte art om det är något du intresserar dig för. Där sägs Barista Express vara mycket lättare att lära sig på - mycket på grund av att du behöver stå längre tid och skumma.

Du bestämmer ju själv hur varm mjölken ska vara, så det handlar bara om att förvärma koppen också eller kanske använda dubbelväggade glas som Bodum Pavina. Espresson utgör en mindre del av värmen men med Barista Express är utmaningen att få den varm nog, med Oscar II att den inte ska bli för varm.

Tror tyvärr inte tiden för inlärning som jag gärna skulle vilja ha finns med 4 barn här hemma... Noterar att Simonellin inte har integrerad kaffekvarn så då blir ju kostnaden några tusenlappar till. Från början har det varit en helautomatisk maskin som vi diskuterat här hemma, men tycker inte de är så snygga så började fundera på barista expressen. Har du någon helautomatisk som du vet levererar bra?
 

iceaway

Well-known member
Värt att tillägga är att om du köper en Nuova Simonelli Oscar II så kommer du att behöva en kvarn också, så du inte glömmer att budgetera för det :)
 

Jonken

Well-known member
Något många väljer att göra till Barista Express ändå eftersom den är begränsad.

Med inlärningskurva menar jag för att det ska bli perfekt. Att göra något som blir bättre än en helautomat är enkelt. Tänk på all varm choklad ni kan skumma också :)
 
Något många väljer att göra till Barista Express ändå eftersom den är begränsad.

Med inlärningskurva menar jag för att det ska bli perfekt. Att göra något som blir bättre än en helautomat är enkelt. Tänk på all varm choklad ni kan skumma också :)

För en inbiten och erfaren espresso-drickare tror jag säkert att man kan känna enorm skillnad mellan olika shotar, men för en nybörjare som ”förstör” sitt kaffe med mjölk och som finner en kapselmaskin som hyfsat okej är frågan om man känner en sådan skillnad på smaken att man känner det vara ”värt” arbetet och tiden att skumma och mala själv? Och kännas smidigt som huvudsaklig kaffekälla här hemma? Många av dagens helautomatiska har ju 13 malningsgrader som väl ändå är hyfsat okej? Jag är medveten om att jag frågar om vad många här anser vara att svära i kyrkan här i kaffets mecka =)
 

Jonken

Well-known member
Kan lova att du känner skillnad. Men om du är nöjd med vad du får ut av en automat, för all del kör på det. Svårare att byta ner sig i efterhand om man har vant sig vid bättre kaffe.
 

Bengan

Well-known member
Jag tror det är en fördel om man tycker det är kul att greja med kaffet och mjölken om man ska köpa en manuell maskin. Är det ”bara” kaffet i koppen man vill åt kanske man ska kolla på andra alternativ.
 

Forumstatistik

Trådar
14,630
Inlägg
155,463
Medlemmar
19,331
Senaste medlemmen
ca.nord
Topp