Var ska man gå i centrala götet för kaffe?

Louie

Member
Och från Bar Italia går man inte sällan hem utan en halvliter av husets riktigt häftiga (men inte särskilt billiga) olivolja.

Jag har hört mycket gott om just den, det blir nog att köpa med sig nästa gång jag är där. Jag brukar däremot köpa med mig några hekto av deras bönor. Blir riktigt god espresso av det hemma också! ;)
 

Grosso

Member
Nöllers i Haga...Trevligt bemötande och gott kaffe. Mannen som äger Nöllers hyrs in av Astra, Volvo och Sas för att åka med dem runt om i världen på mässor och servera kaffe..

Spelar juste jazz ibland när jag varit på besök också.
 
Hejsan Kaffe älskare,

Om ni söker ett ställe som säljer excellenta espresso eller generellt bra kaffe tex. presskanna och dylikt, har just köpt ett ställe centralt som jag skall göra till en central med bara det bästa kaffet norden kan inbringa, så ge mig tips, tanken är johan & Nyström, Åre kaffe rosteri, Det lilla kaffe rosteriet i Malmö, David Haugaard, Da Mateo(Torrefazione), Solberg & Hansen, Tim Wendelboe, med flera skall sälja deras kaffe i press kanna och espresso baserade kaffe drinkar etc, måste självklars sälja lite mackor (saluhallen bröd) etc och morotskaka/brownie/muffin stuket för ekonomins skull men lovar att kaffet skall alltid vara i fokos.
men vill gärna höra vad alla vill ha?

Mvh
La pachamama...
 

aeli

Active member
Köp brödet på Cum Pane i Majorna istället för i Saluhallen.

Bättre bröd hittar du inte i Göteborg.
 

treefinger

Well-known member
Jahapp, då bär det av igen. Way out west lockar... :) Ska nog bli ett besök på Da Matteo, eventuellt kaffemaskinen också.

Något annat som hänt i götet på sistone jag borde kolla upp?
 

addow

Active member
Bodde på Mornington på Avenyn nu i helgen, och i lobbyn har de en egen liten kaffebar. La Bomba och Bella bjöds det på, och jag var imponerad över att receptionisterna faktiskt verkade ha koll på vad de gjorde. Smaken var mycket angenäm, och visst finns det säkert godare kaffe i Göteborg, men det kändes lyxigt att varje gång man drog förbi lobbyn dra en enkel. Dessutom var det rätt billigt med 12/22 kr.
 

svart kaffe

www.karibisktkaffe.se
Onsdag 12 maj bjuder vi på salsa & nyrostat dominikanskt kaffe hos vår senaste återförsäljare Kal´s matmarknad på Nordensköldsgatan i Göteborg. Välkommen förbi!
 

djneo

Well-known member
Japp då var här igen för en dax koll ska till gbg i helgen och kommer bo i Gotia tower och behöver vet bra lunch kaffe och kvällsställen...
 

larjo11

Well-known member
Japp då var här igen för en dax koll ska till gbg i helgen och kommer bo i Gotia tower och behöver vet bra lunch kaffe och kvällsställen...

När jag bodde där får några år sedan gick jag tvärs över gatan till Mahogny - Skånegatan 35. Kan inte bli närmare. Klart godkänt då. Men vet inte hur det är nu.

Sen tycker jag att ska försöka hinna med da Matteo, men tyvärr stänger de ganska tidigt. Kolla hemsidan för öppettider.

Finns säkert några med bättre lokalkännedom som kan hjälpa dig med kvällställena
 

djneo

Well-known member
Många tack larjo, da matteo är självskrivna sen får man väl prova mahogny också... några mera tips på kanske lite mat i medelklass???
 

AndersSt

Well-known member
Da Matteo!

Äntligen kom man till riktiga kaffebutiker, vi har bara en ynka liten (men välsorterad) hemma i Halmstad. Var på stan med frun medans barnen var på Liseberg. Släntrade in i trakterna kring Magasinsgatan/Vallgatan, drack en dubbel macchiato, frun tog en dubbel cappu med väldigt fin rosetta på Da Matteo. Trevlig personal och gott kaffe. Köpte med mig ett halvt kilo Vallgatan 5 som var rostat 7/7. Ska bli spännande att prova det hemma i Minimoka/Silvia när jag kommer hem, just nu är vi på husbilssemester i Bohuslän, närmare bestämt Grebbestad när detta skrivs. Precis klämt i oss ett par kg färska räkor och en hel del kall chardonnay. :p

Var även in sväng på Magasin 11. Vi letade porslin, men jag vill ha lite udda koppar med loggor och tryck medan frun vill ha enhetligt utan tryck... Blev inget köp den gången. Men de har trevlig personal där!
 
Senast ändrad:

Henkera

Active member
Nog för att Da Matteo har bra kaffe men Mahogny på Skånegatan tycker jag var ett par strån vassare. Da Matteo har alltid så mycket folk och den stackars personalen verkar stressas rätt hårt, speciellt runt lunchtid. Trevligt om man vill titta på folk och känner sig social, och kaffet gör mig inte besviken. :) Men på Mahogny finns en större chans att få sitta i lugn och ro och njuta av sin Cappuccino. Den jag valde när jag var där var del doge Doge Nero och det var precis vad jag behövde efter att ha druckit mig lite trött på nougatig Vallgatan 5. Vet inte vad han som stod där hette men han hade tydligen jobbat på Da Matteo innan. Mycket lugnt och trevligt bemötande. De bygger ut åt rätt håll också, så jag hoppas de bygger en kedja ända till Bollebygd.
 

Donald Trefusis

New member
Någon som vet vilka öppettider som gäller för Bar Italia? Lyckas inte hitta någon hemsida eller telefonnummer till stället när jag googlar.

EDIT: Jaha, självklart hittade jag det direkt efter att jag skrev inlägget! :) På deras Facebookgrupp anges öppettiderna 7:30 am - 6:00 pm (mån-sön).
 
Senast ändrad:

FabianP

Well-known member
Sveriges svarta hål?!

Är det rätt uppfattat att Göteborg är ett absolut tomrum för oss som gillar specialkaffe, bortsett från 3*daMatteo? :)

/Fabian
 

rico

Member
Cafe C
Har ni vägarna förbi Lindholmen Science Park så har där öppnat ett ställe som heter Café C.

De serverar Circi som "huskaffe". Påminner mycket om Mehari:n

Rätt säker på att det är en av de duktigare baristorna från Bar Centro som flyttat dit och nu serverar väldigt fin espresso etc.


/Richard
 
Topp