Destillerat vatten tenderar att vara sämre än ofiltrerat vatten pga det blir för rent och korroderar istället.Menar du mot kalkflagor? För ska du få ut calcium ur vattnet är det väl destillation eller omvänd osmos som gäller. Finns väl avhärdningsfilter men de funkar ju genom att byta calcium mot natrium. Tänker mig att det också påverkar smaken på kaffet? Är det inte bättre att kalka av regelbundet?
I länder där destillerat vatten finns överkomligt i vanliga mataffärer är det populärt att tillsätta kaliumvätekarbonat som en kompromiss och aldrig behöva avkalka. Tyvärr är det både opraktiskt/dyrt med destillerat vatten och svårt att få tag på kaliumvätekarbonat i Sverige.Inte säker på att ett och samma vatten ger båda samtidigt.
En påse i tanken behöver tid att verka, så om du vill fylla på vatten och använda direkt är en kanna bättre.input (tex bättre med kanna från wbt) vad som är bäst för smak och maskiner.
Har man en luftavfuktare i sitt hus eller bostad nånstans så är det en utmärkt källa till destvatten!Kanske Gagnés blogartikel?
Men jag tror absolut att det är värt att filtrera vattnet för den som vill ta hand om sin espressomaskin.
I länder där destillerat vatten finns överkomligt i vanliga mataffärer är det populärt att tillsätta kaliumvätekarbonat som en kompromiss och aldrig behöva avkalka. Tyvärr är det både opraktiskt/dyrt med destillerat vatten och svårt att få tag på kaliumvätekarbonat i Sverige.
En påse i tanken behöver tid att verka, så om du vill fylla på vatten och använda direkt är en kanna bättre.