• Uppdatering av forumet - pågående arbete!

    31 augusti 2021 flyttade forumet till ett nytt och modernare system (Xenforo). Det kan därför finnas en del buggar eller problem med siten.

    Ni som använde å, ä eller ö i era lösenord kan behöva återställa lösenordet. Har ni fortsatta problem att logga in, kontakta oss på info@riktigtkaffe.se eller via chatten nere till höger.

Vad tror ni om att micra bönor innan malning?

Jonken

Well-known member
Otroligt lång kommentar från en av de som skrev https://www.nature.com/articles/srep24483 som avråder från det hela :) han sammanfattade med att man om inte annat kan vänta sig stor variation i resultat på grund av att vågorna värmer slumpmässigt.

Men alltid kul att testa något nytt. Vet att många hemmarostare förvärmer bönorna i mikron och så finns det ju Mythos One som värmer i syfte att få mindre variation orsakad av rumstemperatur/luftfuktighet. För den som vill gå helt överstyr finns ju sous vide som i videon :lol:
 

Brunabönor

Well-known member
Jag gillar testa saker och eftersom en kvällskopp med mandehling vankades så gjorde jag 2 koppar samtidigt med v60.. Micrade bönorna i en kopp där jag kände efter att det skulle vara varmt nog och rörde om lite för att få så lite av slumpens variation med luftströmmar :D

Upplevde mindre bitterhet i den micrade varianten.

Ungefär på samma sätt som när jag kör blomningen med 50 gradigt vatten på vissa kaffen så minskar bitterämnena avsevärt.
 
Topp