Har kört min standard 250g/16g V60 i flera år. Min billiga elkvarb jag haft har varit sisådär men producerat hyfsat till extremt gott kaffe varje morgon. Just ojämnheten har varit lite irriterande. Så när den gav upp fick jag tag på en Wilfa Uniform som en kompis aldrig använder. Den är i nyskick och verkar inte ha några problem.
Efter tre dagars experimenterande så blir jag tokig på det. Började med att ögonmåtta in grovheten och justerade från den steg för steg. Det bästa jag hittar är vid 22. Men kaffet är fortfarande blaskigt och svagt men ändå bittert som på en amerikansk vägkrog.
Jag använder samma batch av bönor. Till frukost vill jag ha en mörkrost skåne-style.
Jag kör en metod som liknar James Hoffmans 20% men med lite mer vatten för blommningen. Men jag får inte till det.
Samma bönor, samma vatten samma metod men världsvid skillnad. Synd att gamla kvarnen är paj så jag kan inte göra Side by Side tester.
Någon som har något tips eller idé - förutom att jag fått covid och sabbat smaksinnet?
Efter tre dagars experimenterande så blir jag tokig på det. Började med att ögonmåtta in grovheten och justerade från den steg för steg. Det bästa jag hittar är vid 22. Men kaffet är fortfarande blaskigt och svagt men ändå bittert som på en amerikansk vägkrog.
Jag använder samma batch av bönor. Till frukost vill jag ha en mörkrost skåne-style.
Jag kör en metod som liknar James Hoffmans 20% men med lite mer vatten för blommningen. Men jag får inte till det.
Samma bönor, samma vatten samma metod men världsvid skillnad. Synd att gamla kvarnen är paj så jag kan inte göra Side by Side tester.
Någon som har något tips eller idé - förutom att jag fått covid och sabbat smaksinnet?
