Hartvigson
Active member
God fortsättning! Jag håller precis på att göra kaffe på jobb i en liten elektrisk moka-bryggare. Kaffet jag använder har jag sett fram emot att prova ett tag så jag sparade det till jul för att få lite julglädje här. Det är ett malet kaffe som innhåller Arabica, Robusta, Excelsea, Catimor. Jag brukar tycka om Robustablandningar eftersom de ofta är mörkrostade med lite chokladtoner som jag tycker är gott. Kaffet ifråga är helt ok men har en lite sur/bitter biton längst bak i munnen som jag inte kommer ihåg från liknande blandningar. Kan bero på moka-kannan inte är rätt sätt att tillbereda det på förstås men i det stora hela tycker jag att det är gott. Fylligt och mycket choklad i smaken.
Med den långa tråkiga inledning avklarad så undrar jag om någon av damerna eller herrarna i sällskapet har någon erfarenhet av Excelsea eller Catimor som de vill dela med sig av. Det hade varit spännande att köpa ett kilo av vardera och försöka rosta. Jag tror att det är första gången jag dricker eller kanske rättare sagt är medveten om att jag dricker dessa bönor.
Med den långa tråkiga inledning avklarad så undrar jag om någon av damerna eller herrarna i sällskapet har någon erfarenhet av Excelsea eller Catimor som de vill dela med sig av. Det hade varit spännande att köpa ett kilo av vardera och försöka rosta. Jag tror att det är första gången jag dricker eller kanske rättare sagt är medveten om att jag dricker dessa bönor.