Trädgårdstider - Tareq Taylor rostar kaffe


Jonken

Well-known member
Hade sett fram emot det senaste avsnittet av Trädgårdstider eftersom Tareq Taylor skulle rosta kaffe. Dels för att han var lite väl ambitiös när han skulle brygga öl och köpte betydligt dyrare utrustning än vad man behöver (en påse och hink räcker egentligen långt).. men främst för att de når ut till mer än en miljon tittare och att intresset för att rosta hemma verkligen skulle behöva en uppsving.

Tyvärr var det kanske första gången för honom och han valde att häva i till synes över ett kilo bönor i en wokpanna och bara röra och kasta runt. Det är ganska sorgliga närbilder på hur ojämnt det blev, rikligt med brända ytor och råa bönor. Inte konstigt att det blev kämpigt att mala i den lika sorgliga Eskilstuna-kvarnen från mellankrigstiden. Inte direkt den reklam som jag hade hoppats på.

Hoppas i alla fall att det var någon som fick upp ögonen för att det går att göra själv och läser sig till att det blir betydligt lättare i t.ex. ugn. SVT måste ju akta sig för produktplacering men en Hive är utan tvekan den bästa helt manuella metod jag har provat - så länge man är inställd på att det blir som ett litet träningspass att skaka runt den.
 

svartvest

Well-known member
Trots allt var det ett försök, och att en kock gör detta och lyfter kaffet tycker jag är stort. Resturanger kan ha extrem bra mat, men när det kommer till kaffe blir man mörkrädd..(inte bara för att de tror att mörkrostat är det bästa utan också för okunskapen kring kaffe). Här lyfter jag på hatten för Tareq försök, och tror ändå att vi kommer som nördar får mera frågor och kan leda människor mot ljusrostat kaffe...
 

Jonken

Well-known member
Ja det mesta som inte blev bränt var nog så ljust rostat att man hade behövt koka det i 10 minuter som man gör i gulfen. Brödigt blir det i alla fall med o-poppade bönor. Ambitionen var definitivt att lyfta ljusrost.
 

bauta

Well-known member
Hmm, kul att det visas men som sagt mkt ljust, ojämt rostat och bakat? Pernilla påpekar ju att det doftar bröd...
 

Forumstatistik

Trådar
13,951
Inlägg
150,149
Medlemmar
18,730
Senaste medlemmen
Erik
Topp