• Uppdatering av forumet - pågående arbete!

    31 augusti 2021 flyttade forumet till ett nytt och modernare system (Xenforo). Det kan därför finnas en del buggar eller problem med siten.

    Ni som använde å, ä eller ö i era lösenord kan behöva återställa lösenordet. Har ni fortsatta problem att logga in, kontakta oss på info@riktigtkaffe.se eller via chatten nere till höger.

Tips på "mainstream" ********bönor?

Det var ett tag sedan jag jag hade överblick över utbudet av espressobönor. Det har hänt massor på 10 år, internationellt men framför allt lokalt.

Nu ska jag dyka ner i kanihålet igen - planen är att börja lära mig min nya supermanuella espressomaskin nästa vecka. Då har jag ingen energi att börja med att prova massor av bönblandningar, räcker med malningsgrad som fri parameter innan själva "draget".

Så frågan - vad skulle ni rekommendera som stabil (konsistent och förutsägbar) mainstream-blandning som bas för experimenterande? Inget för smalt o speciellt, inte "super-premium" utan nåt som ligger i en internationell mittfåra. Förra gången jag hade ett skov av esspresso-vansinne var innan de små svenska rosterierna hade poppat upp så jag är väl mest van vid vanligt italiensk premiumkaffe 70/30 från de stora husen. Men även där har det hänt massor o jag känner inte igen mig där heller.
 

Wilderwein

Well-known member
Det var ett tag sedan jag jag hade överblick över utbudet av espressobönor. Det har hänt massor på 10 år, internationellt men framför allt lokalt.

Nu ska jag dyka ner i kanihålet igen - planen är att börja lära mig min nya supermanuella espressomaskin nästa vecka. Då har jag ingen energi att börja med att prova massor av bönblandningar, räcker med malningsgrad som fri parameter innan själva "draget".

Så frågan - vad skulle ni rekommendera som stabil (konsistent och förutsägbar) mainstream-blandning som bas för experimenterande? Inget för smalt o speciellt, inte "super-premium" utan nåt som ligger i en internationell mittfåra. Förra gången jag hade ett skov av esspresso-vansinne var innan de små svenska rosterierna hade poppat upp så jag är väl mest van vid vanligt italiensk premiumkaffe 70/30 från de stora husen. Men även där har det hänt massor o jag känner inte igen mig där heller.

Jag skulle börja med Espresso house espresso kaffe. Finns att köpa hos alla EH coffe shops.

Kostar 109 kr/0,5 kg
 

basiecally

Well-known member
Instämmer med Daily Espresso! Den kör jag nu. Kanske inte i ”mittfåran” dock men samtidigt inte det dyraste. Deras Prime Espresso är väldigt trevlig med, lite friskare och fruktigare.

Annars vill jag slå ett slag för Garants ekologiska espresso! Typ 60kr/500g. Finns på de flesta Coop och Willys. Den kör jag på i stort sett alla mjölkdrycker. 100% arabica men rättså rivig ändå.
 
Tack! Garant måste jag prova, lite otippat!

Annars har jag provat de andra utmärkta tipsen ovan och fastnat lite extra för Gringo Daily Espresso. Den är ju helbra! Fast lite dyr...
 
Topp