Colonel Bogey
Member
Det var ett tag sedan jag jag hade överblick över utbudet av espressobönor. Det har hänt massor på 10 år, internationellt men framför allt lokalt.
Nu ska jag dyka ner i kanihålet igen - planen är att börja lära mig min nya supermanuella espressomaskin nästa vecka. Då har jag ingen energi att börja med att prova massor av bönblandningar, räcker med malningsgrad som fri parameter innan själva "draget".
Så frågan - vad skulle ni rekommendera som stabil (konsistent och förutsägbar) mainstream-blandning som bas för experimenterande? Inget för smalt o speciellt, inte "super-premium" utan nåt som ligger i en internationell mittfåra. Förra gången jag hade ett skov av esspresso-vansinne var innan de små svenska rosterierna hade poppat upp så jag är väl mest van vid vanligt italiensk premiumkaffe 70/30 från de stora husen. Men även där har det hänt massor o jag känner inte igen mig där heller.
Nu ska jag dyka ner i kanihålet igen - planen är att börja lära mig min nya supermanuella espressomaskin nästa vecka. Då har jag ingen energi att börja med att prova massor av bönblandningar, räcker med malningsgrad som fri parameter innan själva "draget".
Så frågan - vad skulle ni rekommendera som stabil (konsistent och förutsägbar) mainstream-blandning som bas för experimenterande? Inget för smalt o speciellt, inte "super-premium" utan nåt som ligger i en internationell mittfåra. Förra gången jag hade ett skov av esspresso-vansinne var innan de små svenska rosterierna hade poppat upp så jag är väl mest van vid vanligt italiensk premiumkaffe 70/30 från de stora husen. Men även där har det hänt massor o jag känner inte igen mig där heller.