Tips på kaffevåg tack!


goat

Well-known member
Halloj kaffevänner!
Är på jakt efter en våg att väga mina små bönor på.
Tips önskas!

goat
 

AA

Skottjägare
Kolla på E-bukten så hittar du gott om knarkarvågar (0,1g eller 0,01g) för cirkus 150 sekiner.

/AA
 

goat

Well-known member
Linken: Att jag inte tänkte på det? Såg ju den i onsdags, minnet är inte var det har varit... : )
Jula får det bli!

BTW, tulpanerna börjar funka nu, i alla fall ibland.
Tack alla andra för de fina tipsen!

goat
 

svartvest

Well-known member
Vi fortsätter denna tråd: Vilken är den snabbaste vågen? ingen lull lull utan bara snabb mätning och snabb nollningsfunktion med tid och tydlig display.
 

basiecally

Well-known member
Jag har en Timemore Black Mirror. Tycker den registrerar förändringar i vikt snabbt men autofunktionen på den är lite okänslig. Svårt att få den att starta på första dropparna espresso. Sen har den ju inga taktila knappar heller men jag tycker ändå att den är ganska lätt att använda. Lätt att rengöra om inte annat! Och trevligt med laddningsbar ist för att behöva köpa batterier till den. Pipet går för övrigt att stänga av. Skönt, för det är sjukt skränigt. Misstänker att den bästa och snabbaste kanske är en Acaia men för de 3-400 spänn jag betalade för min är jag nöjd!
 

Jonken

Well-known member
Den snabbaste tror jag Decent säljer: https://decentespresso.com/scale - de säljer ut repiga vågar om det är intressant. Display på sidan är ju lite speciellt men många bra saker med den där vågen.

Jag hade planerat att köpa en men det blev en begagnad Acaia Pearl S istället. Den är väl nästan lika snabb, men jag hade hoppats lite mer på programvaran som tyvärr är ganska dålig. Någon som känner till en bra tredjepartsapp?
 

bauta

Well-known member
Kör med en Acaia Lunar (beg, de är ju snordyra...).
Ett klick för att nolla, jag har den normalt i vikt+tid+autostart-läge.
Negativt är ngt okänsliga touch-knappar, tex med vått finger. Men det går att styra via BT från telefonen...
 

JohanR

Member
Har precis fått hem en Timemore black mirror plus. Den verkar väldigt snabb jämfört med min tidigare våg. Ska testa den mer imorgon. Har också provat en decent simple scale men det vara bara skräp. Stämde inte alls med deras marknadsföring. Så det blir myrorna för den nu.
 

Jonken

Well-known member
Negativt är ngt okänsliga touch-knappar
Ja på min Pearl S måste man liksom trycka på riktigt, inte bara snudda vid knappen (åtminstone om man bara använder fingertoppen, verkar som att snudd fungerar om man trycker med en bred del av fingret). Känns lite konstigt, å andra sidan verkar det fungera varenda gång för mig - provade precis att doppa fingret i vatten och det gjorde ingen skillnad.
 
Senast ändrad:

Jonken

Well-known member
Har också provat en decent simple scale men det vara bara skräp. Stämde inte alls med deras marknadsföring. Så det blir myrorna för den nu.
Det var deras nya våg med bluetooth som jag hänvisade till ovan. Tror inte att de själva var helt nöjda med den första - men om du hör av dig till Decent tror jag att du har bra chanser att reklamera, de verkar vara måna om sina kunder.
 

JohanR

Member
Jag försökte men fick ett ickesvar att den funkade precis som avsett. Kändes inte värt att ödsla mer tid på. Så det där med mån om kunder stämmer nog bara om man klagar i någon av deras trådar. Så upplevde jag det i alla fall.
 

Forumstatistik

Trådar
14,021
Inlägg
150,563
Medlemmar
18,795
Senaste medlemmen
Morgonpigg
Topp