• Uppdatering av forumet - pågående arbete!

    31 augusti 2021 flyttade forumet till ett nytt och modernare system (Xenforo). Det kan därför finnas en del buggar eller problem med siten.

    Ni som använde å, ä eller ö i era lösenord kan behöva återställa lösenordet. Har ni fortsatta problem att logga in, kontakta oss på info@riktigtkaffe.se eller via chatten nere till höger.

Testa kaffe från Kuba! Vi bjuder!

Lulas

Member
Hej,
Det måste vara ganska länge sedan någon i Sverige fick möjligheten att dricka färskrostat kaffe från Kuba? Nu blir det ändring på det. Karibiskt kaffe (Göteborg) har tillsammans med Lulas espressobar (Österlen) startat ett eget kaffemärke: Café Cubano. Café Cubano innehåller endast arabicabönor av typen Serrano, handplockade på bergssluttningarna öster om Havanna, ekologiskt odlade, varsamt soltorkade och producerade under rättvisa arbetsvillkor. Vi har valt att rosta det mellanmörkt. Passar perfekt som en espresso, gärna med lite socker - Kuba i en kopp.
Välkommen till exklusiv rostrelease på Café Santo Domingo, Skanstorget 10, den 30 april mellan 15-18.
Smakprov bjuder vi på så klart. 250 grams påsar finns att köpa på plats till förmånligt pris.

Hoppas vi ses!
Karibiskt kaffe, Café Santo Domingo och Lulas espressobar
 

Bilagor

  • cc_release_fb.jpg
    cc_release_fb.jpg
    91.8 KB · Visningar: 53

Gholam

Well-known member
Kan ni inte distribuera kaffet till "etablerade webbutiker" så att vi kan prova det trots att vi inte bor i närheten av Göteborg? ;)
 

Lulas

Member
Hej Gholam,
Tack för intresset! Det kommer att finnas hos näthandlare framöver. Förhoppningsvis innan sommaren. Det här är version 1.0 av kaffet. En lyckad test om vi får säga det själva. Karibiskt kaffe kommer också att lanera en ny sajt innan sommaren. Vi håller er uppdaterade. För tillfället kan du beställa direkt från oss: order@karibisktkaffe.se.
250 gram Café Cubano kostar 65:-. Porto tillkommer enligt postens billigaste taxa.

Med bästa hälsningar,
Fredrik Öster
 

svart kaffe

www.karibisktkaffe.se
Detta eleganta, lena, runda och välbalanserade kaffe var mitt förstahandsval till morgonkaffet när jag bodde på Cuba. Serrano framställs av 100% arabicabönor odlade uppe i Sierra Maestra-bergen. Plantorna växer utan kemikalier, ostörda i skuggan av de kubanska lövträden tills de är mogna att skördas, rostas och malas till kaffe. Därefter följer strikta tillverkningstraditioner som förfinats sedan José Antonio Gelabert satte den första plantan på Kuba 1748. Serrano lämpar sig utmärkt för espressobryggning, även om jag själv numera dricker det som en "vanlig kopp kaffe" till dagen första ostmacka.

Kaffearbetarnas villkor på Cuba är i linje med eller överstiger de krav som FLO Fairtrade ställer. Cuba är också ett stort exportland vad gäller ekologisk citrus. Från Fairtrades svenska hemsida: "Det finns ett trettiotal Fairtrade-certifierade producentorganisationer i Latinamerika, Centralamerika och Afrika, med Kuba och Brasilien som största enskilda producentländer."

Har ställt en fjärde kvarn på Café Santo Domingo Skanstorget. I denna mals Serrano från Cuba. I de övriga tre mals (1) espresso elegante (single origin från Dominikanska Republiken, (2) espresso fuerte (blandning med Barahona och Valdesia från Dominikanska Republiken), och (3) dominicano-blandning med 75% mellanrostad Valdesia och 25% mörkrostad Cibao Altura. Den senare har mer syrlighet än Valdesian som är lite rundare till sin karaktär.

Samtliga sorter kan du även köpa som råkaffe på Café Santo Domingo, Skanstorget 10. Undantaget Barahona där jag väntar hem en container senare under den här månaden.
 

Theo

Member
Rättvissa arbetsvilkor finns inte någonstans på Kuba. Det är rena slaveriet. Det är bara diktaturen och inte bönderna som tar pengarna. Bönderna har inte rätt att sätta priserna. Det är diktaturen som äger nästan all mark. Och de som jobbar på landet tjänar inte tillräcklig för att försörja sig. De lever i extrem fattigdom.
 
Senast ändrad:

Lucifer

Well-known member
Rättvissa arbetsvilkor finns inte någonstans på Kuba. Det är rena slaveriet. Det är bara diktaturen och inte bönderna som tar pengarna. Bönderna har inte rätt att sätta priserna. Det är diktaturen som äger nästan all mark. Och de som jobbar på landet tjänar inte tillräcklig för att försörja sig. De lever i extrem fattigdom.

Har du någon källa för det du påstår?
 

Theo

Member
22 års erfarenhet. Är född där.
Att det skulle vara nån rättvisa där på nogot sätt är något som inte går att bekräfta. Det har inte funnits några oberoende källor. All Vi vi har att gå ätt våra egna upplevelsen. Men visst kan man tro på diktaturens propaganda om man vill.
Jag har jobbat på landet där. Jordbruket ligger i ruiner, Det som finns är en kopia på Soviet Unionens kooperativer. Och de få bönder som har lyckats behålla kvar en bit av marken har det väldig fattig. Och kämpar för att överleva. Diktaturen sätter ett väldig låg pris på deras produkter som sen säljs till mycket högre pris. Pengarna slutar hos de.
Har svår att tro att det produceras ekologisk kaffe.
Glömde berätta. Den kaffe som Ni drycker har befolkningen inte tillgång till. Ren, oblandat kaffe måste man köpa med valuta. Det som man kallar "pesos convertibles". Befolkningen drycker kaffe som är gjort på en blandning av kaffebönor och ärter. Det är för att diktaturen ska exportera mer. Så funkar ett komunistisk diktatur.
 
Senast ändrad:
Topp