Svenska mästerskapet i Aeropress 2022


svartvest

Well-known member
Ja verkligen roligt, kul att det blir ordentligt ordning kring tävlingen. Ett antal platser finns kvar för damer och hens.
 

svartvest

Well-known member
Nu närmar vi oss Uppsala stax framme i Göteborg.. .Är det någon som har koll på om det är något kafferelaterat event idag torsdag eller fredag ..koppning..??
 

svartvest

Well-known member
Dags för en liten reseberättelse..

Så var det äntligen dags att bege sig till Sveriges framsida för Swedish Aeropress Championship. Kaffet kom en vecka tidigare, (se föregående inlägg) Vi har funderat vad det var och kenya har varit mångas gissning..Kenyansk böna som vuxit i Sydamerika…eller är det någon annan som rostat denna böna för att luras lite…

Vi reste ner och det första vi besökte väl framme efter en natt på tåg från Umeå var DaMatteo. Där var det deras pizza och kaffe som var på ordningen. Vi fick en fin pratstund med Christoffer som stod vid rosten. Intressant att höra hans tankar. Sedan gick vi vidare för att besöka kaffelabbet, en oas till affär. Sedan måste man även besöka Sjuan på Vasavägen för en högrevsburgare..

På fredagen började vi en jakt efter ibrik/cezve koppar, tyvärr så lyckade inte det, vi hittade inte den modell som vi söker.

Vid middagstid så besökte vi Kafferäven Per Nordby, intressant att se hans gamla lokal för nu flyttar han till en ny plats, slakthusområdet om jag minns rätt. Från Gammelstan är det bara att fortsätta med spårvagnen tvärs över staden tills man kommer till Gringo kafferosteri, ett besök på rosteriet och till affären.

Lördag tävlingsdagen, laddade till tänderna…jajamen. Tävlingen hölls i Espresso gear lokaler Uggledal Billdal, en tävling som anordnades av The Barista League, med flera sponsorer som gjorde dagen till en fantastisk fest. Väldigt roligt att träffa nya och gamla bekantskaper och tillsammans dela kaffeglädje och engagemang.

Tävlingskaffet visade sig vara en pink bourbon från Colombia. Jag tycker den var väldig svår att får till, kaffet i påsen tror jag utvecklats lite annorlunda än den som vi fick på tävlingen. Vattnet var sponsrat av BWT och vatten är något som varierar väldigt mycket i vårt avlånga land. Min upplevelse är att Göteborgsvattnet är söt, hade fått till en brygg dagen som jag var nöjd över men inte mer.

Jag har jobbat vidare med recept med kallt och varm vatten, den kan ge spännande syra och en skön sötma efter en kort stund. Men så här i efterhand så ser jag varför min brygg blev sur..

Vattnet var för kallt, och sedan hade jag även en annan bryggtemp. Det kylda vattnet som fanns i maskinen var 7 gr när jag började koka..vanligt kallt vatten 13-15gr..så där har vi ett problem…

Så där kände jag att detta går jag inte vidare på. Men vad gör det, det är en rolig tävling och väldigt trevligt folk att möta, god mat och öl, och en värmande sol gjorde detta till en av sommaren höjdpunkter..

Kaffeglad somnade jag denna lördag,

Söndagen dagen efter…klart man måste ha kaffe, vi började med lite olika besök Viktors cafe, A43, Mosaik kulturcafe (kanske det enda stället där man kan får en traditionell ibrik eller arabiskt kaffe, inte den bästa men inte den sämsta heller) Med en avslutning på Alkemisten på Hisingen…dags att åka hem men passade på att fylla väskan med lite mer kaffe Ritu, Cirkular, och DaMatteo..

Så skall en kaffehelg vara, väl möt till nästa års Aeropress SM
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,072
Inlägg
150,846
Medlemmar
18,830
Senaste medlemmen
Anngärd
Topp