Hej,
Förstår att er första tanke är ”använd sökfunktionen”.
Tro mig, har gjort det samt läst hur många instruktioner som helst, sett hur många youtube videos som helst… jag funderar helt ärligt på att sälja maskinen snart!!
Det är därför jag frågar om hjälp, som en sista utväg
Här nedan är vad jag senast testat med.
Maskinen är en Sage Barista Express.
Kaffe: koppars mörkrost, rostat 3:e november.
18grams dos mals i separat behållare med samma diameter som portafiltret, tar en potatissticka och rör runt för att ta bort eventuella klumpar.
Vänder ner i portafiltret, knackar runt portafiltret för att fördela kaffet, använder sen en fördelare för att jämna till kaffet innan jag tampar med ett jämnt tryck tills det inte går att komprimera mer (inte överdrivet, lagom bestämt tryck).
Sen ställs en kopp på en våg, startar en timer samtidigt som jag trycker igång maskinen.
Ser till att stänga av maskinen innan jag uppnår 36gram för att komma så nära som möjligt till 36gram med det som ”efterdroppar”.
Jag ligger nära 36gram, varierar mellan 34-38gram i koppen.
Bryggtid denna gång från start till stopp 20-24sek.
Problemet är att ju finare jag maler kaffet desto surare smakar det. Puckarna ser fina ut efteråt så förstår inte vad som blir fel.
Det smakar bättre när det rinner igenom snabbare, men känns fel att mala grövre när man ligger nära 20sek som är inklusive pre-infusion.
Vattnet är bra här i Norrköping så svårt att se att det är fel på det.
Vad skulle ni göra, tänker göra nya försök till helgen och behöver lite idéer, tack på förhand
Förstår att er första tanke är ”använd sökfunktionen”.
Tro mig, har gjort det samt läst hur många instruktioner som helst, sett hur många youtube videos som helst… jag funderar helt ärligt på att sälja maskinen snart!!
Det är därför jag frågar om hjälp, som en sista utväg

Här nedan är vad jag senast testat med.
Maskinen är en Sage Barista Express.
Kaffe: koppars mörkrost, rostat 3:e november.
18grams dos mals i separat behållare med samma diameter som portafiltret, tar en potatissticka och rör runt för att ta bort eventuella klumpar.
Vänder ner i portafiltret, knackar runt portafiltret för att fördela kaffet, använder sen en fördelare för att jämna till kaffet innan jag tampar med ett jämnt tryck tills det inte går att komprimera mer (inte överdrivet, lagom bestämt tryck).
Sen ställs en kopp på en våg, startar en timer samtidigt som jag trycker igång maskinen.
Ser till att stänga av maskinen innan jag uppnår 36gram för att komma så nära som möjligt till 36gram med det som ”efterdroppar”.
Jag ligger nära 36gram, varierar mellan 34-38gram i koppen.
Bryggtid denna gång från start till stopp 20-24sek.
Problemet är att ju finare jag maler kaffet desto surare smakar det. Puckarna ser fina ut efteråt så förstår inte vad som blir fel.
Det smakar bättre när det rinner igenom snabbare, men känns fel att mala grövre när man ligger nära 20sek som är inklusive pre-infusion.
Vattnet är bra här i Norrköping så svårt att se att det är fel på det.
Vad skulle ni göra, tänker göra nya försök till helgen och behöver lite idéer, tack på förhand
