Spakar som ångvred på Pro 600

Snart är det dags för mig att skaffa ny maskin. Short-list är Bianca V3 och Profitec Pro600 med FP. Profitec har ju en version av P600 med spakar istället för vred. Jag tänker att det är samma som på exempelvis Synchronica. Rent estetiskt, tycker jag det ser lite modernare ut. Kanske speciellt med det där kitet i betong, som dom verkar vara på väg att släppa, även om det såklart är jättefånigt.
Jag funderar på hur det är att använda spakar istället för vred. Är det bättre eller sämre??
Rent estetiskt skulle jag nog föredra den svarta Biancan, om det blir en sådan. Men det känns som en omotiverat stor prisskillnad, så det går nog bort.
 

Jonken

Well-known member
Fördelen med ett vred är att man finjustera ångan lite. Fördelen med spakar är att man för det mesta ändå bara vill öppna/stänga helt. Lägger inte så mycket vikt på det själv, men lutar åt att spakar är lite trevligare i längden.
 
Fördelen med ett vred är att man finjustera ångan lite. Fördelen med spakar är att man för det mesta ändå bara vill öppna/stänga helt. Lägger inte så mycket vikt på det själv, men lutar åt att spakar är lite trevligare i längden.
Egentligen blir jag säkert nöjd med vilket som. Det känns som att det är hyfsat ovanligt med spakar. Nu tror jag iofs att det lutar åt en Bianca i vilket fall som helst. Känns som att det finns en del trevliga funktioner, speciellt i V3 och att jag får betydligt mer pang-för-pengarna.
 
Härligt med Vesuvius och Mondiale.. ytterligare två kaffemaskiner att bekanta sig med. Det är inte utan att jag blir lite sugen och nyfiken La Marzocco Linea Micra, som ju släpptes förra helgen. Vi får se vad den kommer kosta i Sverige. Åter igen, på tal om pang-för-pengarna, så skall jag ju titta åt ett helt annat håll. Jag har dessutom inte varit speciellt förtjust i utseendet på Minin. Men Micran tycker jag är vansinnigt söt och den trycker på en massa knappar i min hjärna.
 

basiecally

Well-known member
Linea Micra är i en helt annan prisklass än min Mondiale iaf… Du lär inte få den för under 40k i Sverige iaf, när den släpps.
 
Såklart, jag kommer knappast vara intresserad av att betala vad den kostar. Det är bara att den varit big-news det sista. Tror att Baristashopen hade lagt upp den nu för 38kkr. I Tyskland säljer LaMarzocco den direkt från sin web-shop för EUR 3332 inklusive tysk moms. Jag gissar att den tids nog kommer landa där även i Sverige.
 

Jonken

Well-known member
Det är ofta billigare i Tyskland, Italien osv. Om du tycker den är gullig kanske DE1 kan vara av intresse (samma prisklass).
 
Senast ändrad:
Hehe, jo den är gör-cool, som jag säger här i Göteborg. Min känsla är att många hemmamaskiner kommer gå åt det här hållet de närmaste åren. Med mycket smartness som kan roa och fördjupa relationen med kaffet. Men tidigare har jag slagit den ur hågen, som varande för dyr. Jag vågar inte tänka på vad det slutar på med tull och moms. Känns som att en Bianca borde kunna roa mig tillräckligt i några år. Man måste ju ändå vara respektfull och säga att även den kostar en ansenlig slant.
 

Forumstatistik

Trådar
14,593
Inlägg
155,177
Medlemmar
19,303
Senaste medlemmen
Sebastianocarlsson90
Topp