snälla någon starta ett riktigt o mysigt kaffe-hak i Stenungsund!

stardust

Member
Hej alla vänner som jag inte känner än här på forumet!

Jag bor på landet utanför Stenungsund och har inte tillgång till så bra caféer och små underbara kaffe-hak som alla i stora staden Göteborg har. Tyvärr .. är vi i min familj ganska kräsna kaffenördar och har avnjutit trevliga fika-stunder på Sandbergs i Stenungsund sedan jag flyttat hit. Såklart! TILLS DE STÄNGDE... Suck.
Nu kommer en vädjan till alla egenföretags-sugna kaffenördar på jorden att Snälla kom till Stenungsund och öppna ett kvalitéts-toppat café eller espressobar som kan ta över Espresso House´s ensidighet och servera lite mer personligt och smakfullt kaffe. Det vore en hjälte-insats.

För övrigt är jag mkt glad att få kunna hitta så värdefull kunskap och erfarenhet här på Riktigt Kaffe.se För flera år sedan fick jag träffat två av forumets sköna glidare på en tillställning hos Johan o Nyström, som inspirerade till att återkomma hit och tillslut även registrera mig! Profilfotot är från Mandelmanns trädgårdar, en av förra sommarens mumsigaste kaffestunder på semester i Skåne! Jag ÄLSKAR att få kaffe av baristan som trots långa köer till kassan ändå ger sig hän och är totalt närvarande och levererar utsökt kaffe. TACK!

kram på er !
 

tnordl

Well-known member
Hej,

Kanske det bästa sättet för er, innan någon öppnar nått bra, att skaffa en maskin, kvarn, och rosta själv. Det är väldigt kul och belönande att rosta själv. Nackdelen är dock att man blir bortskämd. Jag bor i Oslo och har slutat dricka espresso ute-väntar alltid tills jag kommer hem.

Mvh,

Tomas
 

dan nilsson

Well-known member
Man behöver inte rosta själv för att bli bortskämd, jag har druckit Waxholm Bianco i ett år nu , första kaffet på stan på 2 år var i lördags på Mahogany Skånegatan, jävligt bra...
 

stardust

Member
Tack för tips :) Ja det är riktigt härligt att rosta själv och hela grejen med maskin etc. Jag hade en äldre modell Coffee Queen cafébryggare ett par år men sålde den och har inte hittat riktigt den jag vill ha och som passar i mitt nya hem. Det hade varit jättehärligt att kunna gå till ett kafé när man är o handlar eller bara vill mysa till det lite inne i "stan.." vilket man här på landsbygden inte får så mycket av i vardagen.
Waxholm bianco låter mkt frestande.... ska kolla upp den! och skämma bort min sambo med. Mahogany är en favorit sedan många år!
:coffee:
anna
 
Topp