Smaksatt kaffe

Lyman

Member
Vi säljer smaksatt kaffe via vår webbutik Aromia.
Kaffet finns i 100gr påsar som bryggmalet eller i 1kg frpk som helabönor eller bryggmalet.

Gör ett besök redan idag på http://www.aromia.se


mvh.
Mattias Lyman /Aromia
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Brrrr, örkkk.... kaffe med hallonsmak?... :eek:hmy:

Nåja, kanske finns de som gillar det med... Ta hellre in lite råkaffe och börja erbjuda orostade kaffebönor av olika slag, så kan man köpa kaffe med kaffesmak och hälla i lite kanel eller kardemumma i efterhand om man vill det. ;)
 

cango

Well-known member
Vem vet, kanske det är gott/ok? Finns ju folk som gillar Te, så kanske det finns folk som kan tänkas gilla smaksatt kaffe.
 

Lyman

Member
Ja, Mr Isomac, jag var själv väldigt skeptisk till Hallon/Grädd. Vi provade det själva för första gången för ett år sedan och tyckte inte det var någon hit direkt. Nu efter jul gav vi det ändå en chans och började sälja det. Kanske är det nyhetens behag, men det säljer faktiskt riktigt bra.
För er som inte gillar smaksatt kaffe har vi Gourme mellanrost.

Gourme mellanrost är speciellt framtaget för restauranger med höga krav på att få ett riktigt gott kaffe.
Finns som bryggmalet eller hela bönor och som mörkrostat eller mellanrostat.
För närvarande endast i kg frpk.
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Ja, Mr Isomac, jag var själv väldigt skeptisk till Hallon/Grädd. Vi provade det själva för första gången för ett år sedan och tyckte inte det var någon hit direkt.

Jag förstår det. Tog det lång tid att få bort smaken från kvarnen, eller gick det år ett par kilo? Deet finns andra här som har provat och som påstår att deras kvarn fick "malas ren" rätt länge efteråt...:huh:

Nu efter jul gav vi det ändå en chans och började sälja det. Kanske är det nyhetens behag.

Jag skulle tro det.


För er som inte gillar smaksatt kaffe har vi Gourme mellanrost.

Är det någon robusta i den blandningen? Eller Mosoon Malabar (den bönan är finfin!)?

Hur färskt brukar kaffet vara som Ni har i lager, hur långt efter rostningen får Ni bönorna? Vem rostar bönorna/vad är det för märke/tillverkare?
 

Lyman

Member
Jag förstår det. Tog det lång tid att få bort smaken från kvarnen, eller gick det år ett par kilo? Deet finns andra här som har provat och som påstår att deras kvarn fick "malas ren" rätt länge efteråt...:huh:
Haha, nej så illa var det inte. Vi var bara lite skeptiska till om folk gillade kombinationen kaffe och hallon.



Är det någon robusta i den blandningen? Eller Mosoon Malabar (den bönan är finfin!)?
Hur färskt brukar kaffet vara som Ni har i lager, hur långt efter rostningen får Ni bönorna? Vem rostar bönorna/vad är det för märke/tillverkare?

Vårt smaksatta kaffe kommer ursprungligen från Arabicabönan som har odlats i Brasilien. Bönorna rostats på ett kafferosteri i Norrland, som använder en rostningsprocess med lång rostnings tid, där inga avgaser har kommit i kontakt med bönan under rostningen, vilket förekommer på många andra rosterier!
Kaffet smaksätts efter rostningen av vår leverantör med naturliga aromer. Smaksättningen har noga valts ut och bara de allra finaste råvarorna används.
För att få så färskt kaffe som möjligt sker smaksättningen dagen före eller samma dag som kaffet levereras till vår butik.
Hur färskt kaffet är som vi har i lager beror på sort. Vi har ganska hög omsättning på kaffet så i de allra flesta fall har det legat i lager max en månad.
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Bönorna rostats på ett kafferosteri i Norrland, som använder en rostningsprocess med lång rostnings tid, där inga avgaser har kommit i kontakt med bönan under rostningen, vilket förekommer på många andra rosterier!

Öhhh, avgaser i kontakt med kaffet? På viket sätt då?
Jag har då aldrig hört talas om att kaffebönorna kommer i kontakt med avgaser... Har de en ombyggd Amazon som rost då eller?:huh:

Kaffet smaksätts efter rostningen av vår leverantör med naturliga aromer.

Öhhh, smaksätts? Jag som i min okunnighet trodde att kaffesmaken var tänkt att komma från kaffebönorna... :lol:

(EDIT: eller har det blivit ett missförstånd här... pratar du fortfarnade om hallon-kaffet, eller pratar du om gourmet-kaffet som smaksätts med något)
 

Lyman

Member
(EDIT: eller har det blivit ett missförstånd här... pratar du fortfarnade om hallon-kaffet, eller pratar du om gourmet-kaffet som smaksätts med något)[/QUOTE]

Pratar om Hallon/grädd och våra övriga smaksatta sorter.
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Det där med avgaser till kaffebönorna är intresant eftersom jag rostar lite kaffe själv. På vilket sätt kommer kaffebönorna i kontakt med avgaser hos "dåliga rosterier", och vad är det för avgaser vi pratar om?
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Finns här någon annan som har teorier om avgaserna?

Min teori är att det är bullsheit och något försök till att låta exklusivt.
Annars kanske man kan få något exempel på vilken modell av trumrost som ger avgaskontakter, och något rosteri som är känt för att ha pronlem med det?

För enligt "där inga avgaser har kommit i kontakt med bönan under rostningen, vilket förekommer på många andra rosterier!" så är man rätt säker på att det förekommer. ;)
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Det är alltid trevligt att lära sig något nytt, har inte haft problem eller hört talas om avgas-relaterade frågor i alla forum om kafferostning som jag har läst igenom i alla fall... Och det är väl 5 forum sammanlagt nu tror jag?

Tänk att komma med en revolutionerande upptäckt och avslöja gåtan om avgaser parallellt på alla forum! Vilken rostningsgud jag skulle bli! :D
 

Lyman

Member
Finns här någon annan som har teorier om avgaserna?

Min teori är att det är bullsheit och något försök till att låta exklusivt.
Annars kanske man kan få något exempel på vilken modell av trumrost som ger avgaskontakter, och något rosteri som är känt för att ha pronlem med det?

För enligt "där inga avgaser har kommit i kontakt med bönan under rostningen, vilket förekommer på många andra rosterier!" så är man rätt säker på att det förekommer. ;)


Jag vågar inte idag svara på vad det är för avgaser. Texten är från vår leverantör. Jag ska höra med dom på tisdag vad det kan handla om för avgaser och återkommer förhoppningsvis med ett svar till dig nästa vecka.

Mitt antagande (bara ett antagande alltså och inte svaret) är att olje- och gasolavgaserna från uppvärmningen ej kommer i kontakt med bönorna under rostningen.
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Mitt antagande (bara ett antagande alltså och inte svaret) är att olje- och gasolavgaserna från uppvärmningen ej kommer i kontakt med bönorna under rostningen.

Återkom gärna! Alltså, jag tror att din leverantör har dragit en vals för dig, fört dig bakom ljuset, eller om man ska säga det med "snälla ord" hittat på struntprat för att det ska låta säljande och bra.

Det existerar inget som helst problem med avgaser när man rostar kaffe. Varmluft som luktar kaffe, men inte något som kan klassas som avgaser som skadar kaffebönorna.

För att kontra om gas och olja (om din leverantör kommer med en sådan förklaring) så förbränns gas helt och avger inga avgaser. Annars skulle man inte kunna ha en gasspis i köket utan att fylla köket med avgaser... Och olja använder man definitivt inte vid rostning av kaffebönor.

Eldar han olja för att rosta sina kaffebönor så är det en total nyhet för mig i alla fall! Det är väl inte en omöjlighet, men i så fall måste det vara ett galet hemmabygge som han har hittat på själv. Gasol är det man eldar större kafferostar med, vad jag har sett. Om nu de enorma rosterierna (typ Gevalia) använder något som eldar olja så vore det kul att läsa om det någonstans på nätet...:)


Vi hörs nästa vecka!
 

Forumstatistik

Trådar
14,632
Inlägg
155,469
Medlemmar
19,331
Senaste medlemmen
ca.nord
Topp