Slutat pumpa fram vatten/värma

andreas_!

Member
Hej!

Har en Lelit pl50 som plötsligt slutat pumpa fram vatten/värma då jag trycker igång maskinen. Har köpt en ny pump, men inget sker då jag sätter på maskinen, helt tyst då den annars brukade "brumma" igång.

Trodde som sagt det var pumpen det var fel på, men verkar vara något annat. Har även en ny magnetventil så där är inte felet. Vad tror ni, någon som har något förslag?
 

Hartvigson

Active member
Min Profitec 600 uppför sig på det viset när vattennivån är för låg. Ingen värmning eller pump. Vet inte hur en Lelit fungerar men kan kanske vara ide att kolla säkerhetsfunktionerna?
 

andreas_!

Member
Trodde själv det var nivån av vatten som var problemet i starten men nej, så är inte fallet. Kan det röra sig om ett elfel? frampumpning av vatten slutade efter att jag kört igenom systemet för rengöring och då tryckt igång och stängt av pumpen flera gånger på raken.
 

Hartvigson

Active member
Jag tycker att det låter som ett elfel. Det kan ju vara en vattennivågivare som krånglar och indikerar tom tank. Går det att komma åt för att mäta? De flesta hushållsmaskiner är så kompakta att det knappt går att komma åt utan att riva allt.
 

basiecally

Well-known member
När kalkade du av senast? Jag hade själv problem med pump och fyllning när jag köpte en begagnad maskin. Visade sig att det var helt igensatt med kalk i inflödesröret till kokaren. Men då var problemet snarast att pumpen aldrig ville sluta gå. Vet inte hur sensorer och elektronik är upplagt i ditt fall dock.
 

Forumstatistik

Trådar
14,732
Inlägg
156,148
Medlemmar
19,401
Senaste medlemmen
Olle1
Topp