Under sommaren hade jag under perioder inte tillgång till mer än vanligt vacuumförpackat, färdigmalet kaffe.
I ett försök att få något drickbart ur det hela hade jag med mig en liten sikt som den här. Den gör inte underverk, men för det mesta blir det mer acceptabelt kaffe - ibland är det riktigt stor skillnad. Som just nu, när bönorna tillfälligt tagit slut fick det bli en siktad V60 med Gevalia Bistro, bryggd i 85 grader och det är som dag och natt.
För den som har en tajt budget, eller vill brygga lite godare kaffe utan tillgång till kvarn, är det en prisvärd lösning. De ~10% som siktas bort kan man spara och göra turkiskt kaffe med:
(man behöver inte en tjusig cezve, en mini-kastrull eller mjölkkanna fungerar hyffsat)
I ett försök att få något drickbart ur det hela hade jag med mig en liten sikt som den här. Den gör inte underverk, men för det mesta blir det mer acceptabelt kaffe - ibland är det riktigt stor skillnad. Som just nu, när bönorna tillfälligt tagit slut fick det bli en siktad V60 med Gevalia Bistro, bryggd i 85 grader och det är som dag och natt.
För den som har en tajt budget, eller vill brygga lite godare kaffe utan tillgång till kvarn, är det en prisvärd lösning. De ~10% som siktas bort kan man spara och göra turkiskt kaffe med: