SCA Sweden strukturerar om

onyman

Well-known member
SCA Sweden, branchorganisationen som säger sig främja specialkaffet i Sverige och som drivit på utvecklingen av barista-yrket genom att arrangera Barista Cup (tidigare under namnet SCAE Sverige eller svenska specialkaffeföreningen) rättar in sig i ledet och strukturerar om.

Frågan är om det går att väcka upp intresset för kaffe-tävlingar i Sverige som verkar dala?

https://www.facebook.com/scasweden/posts/3910183985665630
 

Molarin

Well-known member
Frågan är om det går att väcka upp intresset för kaffe-tävlingar i Sverige som verkar dala?

Jag tror inte att det är intresset för kaffetävlingar som dalar utan intresset/möjligheten att jobba ideellt. Detta för med sig att stora sponsorer måste in vilket för med sig att specialkaffe-auran naggas i kanten. Dessutom har det gått överstyr när det gäller nördighet när varje deltagare själv måste ha valt ut sina kärnor, drivit upp sina plantor, skördat sitt kaffe och efterbehandlat det i någon ny process och rostat varje böna för sig i en liten laboratorierost. Ja, ni fattar. För många baristor backar där. Roligheten och lekfullheten som fanns i mitten/slutet av 00-talet har helt försvunnit. Det var roligare när deltagarna bryggde Mauro deLuxe!

My 5 cents.
 

Jay

Well-known member
en viktig del är som Molarin ovan skriver, bristen på intresse att jobba ideellt, bristen på sponsorsengagemang, bristen på intresse hos branschen att bygga kaffekultur på det sätt man gör internationellt.

baristorna vill komma till tävlingen, få full service och vinna. sen går de hem och är helt ointresserade av att hjälpa till nästa år. tävlingen har noll cred i Sverige utanför sin lilla bubbla, och där har kanske SCA Sweden alltid varit dåliga på att lansera sig utanför boxen. lägg till det att andra företeelser, där man helt enkelt kan rösta på "bästa barista" och få utmärkelser gjort det möjligt att med snyggt instagramkonto och rätt attityd nå ut längre.
 

Forumstatistik

Trådar
14,494
Inlägg
154,279
Medlemmar
19,230
Senaste medlemmen
britta
Topp