Säljes:SSP 64mm “unimodal” malskivor för brygg och espresso. För Mazzer, m.fl. 1000kr


Mber

Active member
EDIT: Malskivorna är nu sålda.

Svinbra malskivor för den som tycker om ljusrostade bönor, för både brygg och espresso.

Malningsprofilen är baserad på Mahlkönig Kenia och ger jämnare storlek på det malda kaffet, samt färre “fines”.

Bästa malskivor jag ägt, för bägge metoder; renaste smakerna jag fått till hemmavid.

Kört ca 36kg kaffe genom dem; de håller för 1000kg.

Passar Mazzer Mini E, Super Jolly och andra kvarnar som tar Mazzer-skivor. (Exv Fellow ODE för brygg.)

Säljes för 1000kr. (Ord. pris var ca 1800kr inkl frakt och importmoms.)

Finns för avhämtning i Hammarby Sjöstad.
Kan även skickas mot förskottsbetalning (köparen står för fraktkostnad).

Fråga gärna om ni undrar något :)
 
Senast ändrad:

Jonken

Well-known member
Måste säga att jag är förvånad hur enkelt det var att använda skivorna för espresso - utan att ha lagt någon energi på att försöka räta till något kan jag utan problem dra ristretto. Det är inte möjligt med stålskivorna för Vario Home eller Mahlkönig Guatemala (som visserligen kanske skulle klara det med andra skivor eller om man la ner energi på att få den helt rät).

Undrar varför Option-O tyckte att man behövde göra om designen på dessa för att lättare kunna använda till espresso :blink:
 

Mber

Active member
Gött att höra! Hade samma upplevelse från start, på Super Jolly. Är också fundersam kring hur folk fick problem med espresso, med dessa malskivor på sina Lagom P64. Kanske använde de för låg RPM...?

Förresten förvånar det mig att MK Guatemala är svåranvänd för ristretto. Om inte annat trodde jag att den högre RPM:en skulle bidra med högre produktion av fines, i tillräcklig grad för att underlätta för espresso. Som du är inne på, ligger det antagligen i hur rät kvarnen är.

Sen inser jag nu att Guatemalans malskivor kanske är mindre lämpade för espresso än jag trodde. Om man kollar på kanten av malskivorna, sett från sidan (referensbild: https://espresso-solutions.co.uk/mahlkonig-guatemala-grinder-burr-set-original-71mm/), så ser man att kanten är ganska "vågig" - troligtvis mer så än på SSP-skivorna i fråga.
Om jag förstått det rätt, så leder detta till ett större utlopp för det malda kaffet, vilket leder till en grövre malningsgrad och/eller färre fines, för ett givet avstånd mellan malskivorna.

Med det sagt är jag minst sagt nyfiken på vad du kommer tycka om SSP-skivorna jämfört med Guatemalan (och Varion!) när det kommer till bryggkaffe.
 
Senast ändrad:

Pediatrik

Well-known member
Måste säga att jag är förvånad hur enkelt det var att använda skivorna för espresso - utan att ha lagt någon energi på att försöka räta till något kan jag utan problem dra ristretto. Det är inte möjligt med stålskivorna för Vario Home eller Mahlkönig Guatemala (som visserligen kanske skulle klara det med andra skivor eller om man la ner energi på att få den helt rät).

Undrar varför Option-O tyckte att man behövde göra om designen på dessa för att lättare kunna använda till espresso :blink:

Option-O har väl olika SPP rekommendationer (unimodal/high uniformity) för espresso beroende på vad man använder för rostningsgrad, ratio, dos etc?
 

Jonken

Well-known member
Option-O har väl olika [SSP] rekommendationer (unimodal/high uniformity) för espresso beroende på vad man använder för rostningsgrad, ratio, dos etc?

Ja det stämmer - men i dagsläget får man "multi-purpose" unimodal från Option-O om man inte specifikt beställer originalet. Skillnaden är lite platta ytor på delen längst ut så att det ska bli mer fines och därmed mer motstånd i espresso-pucken - de kom till efter klagomål från kunder som inte lyckades använda sina kvarnar för espresso.
 

Geo Vyr

New member
Hej ! Jag undrar om någon i gruppen vet om skivorna ssp 64 mm till Mazzer passar också till Lagom p64.
 

Forumstatistik

Trådar
13,978
Inlägg
150,333
Medlemmar
18,752
Senaste medlemmen
Granelli
Topp