Säljes SÅLD! Gaggia Classic med ett trasigt skruvhuvud

Till salu

NilsOstergren

Active member
IMG_1843.JPG
750:- för en Gaggia Classic Gen2 (även V2 eller Version 2) - tillverkad och inköpt ny 2015, flitigt brukad och regelbundet avkalkad/rengjord till september 2022 då det slitna krysset i skruven som håller spridarfiltret i brygghuvudet (se bild) till slut gav upp och måste troligen borras bort.

IMG_1844.JPGSäljs i Stockholm med manual och alla originaldelar plus extra tamper och riktiga filterkorgar. Medföljande sk Crema filterkorgar är möjligen bra om man saknar kvarn.

Efter att en espresso har gjorts evakuerar Gen2 det tryck som finns kvar i filterhållaren/brygghuvudet genom kaffet i filterhållaren (tar 5-10 sekunder beroende på malningsgrad).

Gen1 utjämnade trycket med hjälp av en trevägs-ventil och ett evakueringsrör, men de orsakade enligt säljaren så många garantireparationer att Gen2 förenklades.

Förändringen gav vid den tiden upphov till en hel del skeptiska kommentarer i diverse kaffe-forum, inte minst för att (om jag minns rätt) brygghuset behöver rengöras manuellt istället för med sk bakspolning. Det är dock inte svårt och blev ett bekymmer först nu för att jag inte bytte ut skruven i spridarfiltret i tid ;)

Se och hämta maskinen nära Skanstull i Stockholm.
 
Senast ändrad:

Forumstatistik

Trådar
14,486
Inlägg
154,168
Medlemmar
19,225
Senaste medlemmen
Nossebro66
Topp