kaffedavid
Active member
Hej!
Korta varianten: Vilka bönor (från vilken världsdel) och vad för rost lämpar sig för kokkaffe? Ett lyxigt kokkaffe!
Längre varianten:
Jag har en bekant som eventuellt tänkte styra rätt på kokkaffe till sitt lilla brand (vet inte exakt vad dom gör, men outdoor liknande jippon får jag för mig) och eftersom han fått nys om att jag rostar kaffe (i dagsläget med en liten gene cafe) och gör det bra (enligt vänner), så bestämde vi möte för att snacka lite kokkaffe. Men till det hör att jag faktiskt blir lite ställd till hela ämnet. Kokkaffe har jag inte gjort någon gång, bara blitt bjuden på. Jag har nog inte rostat en mörkrost på flera år, blir oftast lätt mellanrostat eller ljusrostade etiopiska bönor, och vet inte hur det skulle passa sig som kokkaffe... Har ni några spontana tankar kring detta? Om det känns bra allting så är det möjligt att jag investerar i en allio bullet och börjar rosta några kg i månaden åt dem, och skulle gärna se att det blev så!
Mvh
Korta varianten: Vilka bönor (från vilken världsdel) och vad för rost lämpar sig för kokkaffe? Ett lyxigt kokkaffe!
Längre varianten:
Jag har en bekant som eventuellt tänkte styra rätt på kokkaffe till sitt lilla brand (vet inte exakt vad dom gör, men outdoor liknande jippon får jag för mig) och eftersom han fått nys om att jag rostar kaffe (i dagsläget med en liten gene cafe) och gör det bra (enligt vänner), så bestämde vi möte för att snacka lite kokkaffe. Men till det hör att jag faktiskt blir lite ställd till hela ämnet. Kokkaffe har jag inte gjort någon gång, bara blitt bjuden på. Jag har nog inte rostat en mörkrost på flera år, blir oftast lätt mellanrostat eller ljusrostade etiopiska bönor, och vet inte hur det skulle passa sig som kokkaffe... Har ni några spontana tankar kring detta? Om det känns bra allting så är det möjligt att jag investerar i en allio bullet och börjar rosta några kg i månaden åt dem, och skulle gärna se att det blev så!
Mvh