Reservdelar - Packning som klarar hög temperatur


Pediatrik

Well-known member
Suck, idag blev jag trött. I förra veckan började GS/3:an pysa och jag identifierade en sviktande packning till det högra värmeelementet i ångkokaren. Eftersom jag tidigare gjorde misstaget och köpte en packning som inte klarade kokarens temperatur, mailade jag den svenska återförsäljaren (rRebel) och Baristashopen för ett pris på packningen. Båda returnerade med priset 250kr ink moms och frakt. Med tanke på vikten borde frakten begränsas till priset av ett frimärke, så större delen av beloppet är för en packning. Jag förstår att kostnaden är en bagatell med tanke på att packningen ändå håller i några år och med tanke på vad maskinen kostar, men det känns ändå som en orimlig kostnad. Känner ni till ngn återförsäljare av packningar som tål höga temperaturer?
 

duelago

Member
Jag köper alla mina reservdelar här. De svarar snabbt och vänligt på mail och trots frakt från Tyskland blir det oftast bättre pris. Värt att kolla upp i alla fall. Du kanske kan be dem skicka med ett vanligt brev istället för med DHL etc om de har delen du söker. https://www.avola-coffeesystems.de/
 
Se bara till så att du inte köper en o-ring av nitril. De har sämre värmeegenskaper. Många gånger så är vitonringar gröna och nitril svarta men jag vet inte om det är standard.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,164
Inlägg
151,765
Medlemmar
18,956
Senaste medlemmen
Magnus T
Topp